Krispig kyckling i pecannötpanering med kryddig sås


Byron Bay Sauvignon Blanc
Fruktig, aromatisk, mycket frisk smak med inslag av kiwi, nässlor, gröna äpplen, svartvinbärsblad, passionsfrukt och lime. Läs mer…
Du behöver
Kycklingen
4 kycklingfiléer
2 dl pecannötter, finhackade
1 dl panko ströbröd
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 ägg
1 dl vetemjöl
2 msk olivolja
Kryddig sås
1 dl majonnäs
1 msk dijonsenap
1 msk honung
1 tsk sriracha (eller mer efter smak)
1 tsk citronsaft
1/2 tsk vitlökspulver
Salt och svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Förbered paneringen: Mixa finhackade pecannötter med panko, rökt paprikapulver, vitlökspulver, salt och peppar i en skål.
- Panera kycklingen:
- Häll mjölet i en skål.
- Vispa äggen i en annan skål.
- Doppa kycklingfiléerna först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och slutligen i pecanblandningen.
- Tryck fast paneringen ordentligt så att den täcker hela filéerna.
- Stek kycklingen: Värm olivolja i en stekpanna på medelvärme. Stek kycklingen i ca 3–4 minuter per sida tills paneringen är gyllene och krispig.
- Tillaga färdigt i ugn: Lägg de stekta kycklingfiléerna på en ugnsplåt och baka i 175°C i ca 10 minuter, eller tills innertemperaturen når 72°C.
- Blanda såsen: Rör ihop majonnäs, dijonsenap, honung, sriracha, citronsaft och vitlökspulver i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Servera: Lägg upp kycklingen på ett fat, strö över färsk persilja och servera med den kryddiga såsen.