Thai Yum Mama Salad – kryddig thailändsk nudelsallad
Thai Yum Mama Salad är en smakrik thailändsk nudelsallad med en perfekt balans mellan sälta, syra och hetta. Kombinationen av saftiga räkor, smakrik färs, fräscha grönsaker och en kryddig dressing gör den till en riktig smakexplosion!


Bubbelburk
Fruktig, ungdomlig smak med inslag av persika, gröna äpplen, örter, päron och lime. Läs mer…
Du behöver
Sallad
2 paket snabbnudlar (t.ex. Mama)
200 g räkor, skalade
200 g fläskfärs
1 liten gul lök, tunt skivad
10 körsbärstomater, halverade
1 stjälk selleri, skuren i tunna skivor
2 salladslökar, strimlade
1 röd chili, tunt skivad
1 näve färsk koriander, grovt hackad
Dressing
3 msk fisksås
2 msk limejuice (färskpressad)
1 tsk socker
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk chili flakes (valfritt för extra hetta)
Instruktioner
- Koka nudlarna: Följ anvisningarna på paketet, men låt dem bli al dente. Skölj snabbt i kallt vatten och låt rinna av.
- Tillaga färsen: Stek fläskfärsen i en panna utan olja tills den är genomstekt. Ställ åt sidan.
- Koka räkorna: Koka upp en kastrull med vatten och låt räkorna sjuda i 1–2 minuter om de är råa. Om de är färdigkokta, skippa detta steg.
- Blanda dressingen: Vispa ihop fisksås, limejuice, socker, vitlök och chili flakes i en skål.
- Montera salladen: Lägg nudlarna i en stor skål och blanda med färsen, räkorna, lök, tomater, selleri, salladslök och chili.
- Tillsätt dressingen: Häll dressingen över salladen och blanda väl.
- Garnera och servera: Strö över färsk koriander och servera genast!