Poké ball på tonfisk, mango och avokado


Morandé Estate Gran Reserva Sauvignon Blanc
Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, grapefrukt, svartvinbärsblad, krusbär, fläder och nässlor. Läs mer…
Du behöver
Poke Ball med Tonfisk, Mango och Avokado
350g Tonfiskfilé
2 ½ dl ris
3 msk soja/tamari
2 msk rostad sesamolja
2 mask limejuice
Zest från 1 lime
1 Mango
1 Avokado
Vattenkrasse
Koriander
Zucchini
1 salladslök
Skölj och koka riset samt ställ åt sidan. Blanda soja eller tamari, sesamolja, limejuice och limezest samt riven ingefära i en skål och blanda väl.
Skär tonfisken i små kuber och häll 2/3 av marinaden över tonfisken och blanda försiktigt, ställ sedan åt sidan svalt i minst 5 minuter och upp till 2h i kylen.
Tillsätt sedan, tärnad mango, avokado, vattenkrasse, skivad jalapeño, skivor av zucchini samt sesamfrön, salladslök och, om ni gillar, koriander.
Vill ni ha lite mer tuggmotstånd så tillsätt macadamianötter eller cashewnötter.
Ringla sedan resten av marinaden över och avsluta med ett par droppar lime.
Till detta recept rekommenderar vi Morandé Estate Sauvignon Blanc






