Smörbakad sparris på syrad äggcrème med sikrom och krispig gurka

Château du Coing L’Ancestrale Monniéres Saint Fiacre 2015

Art.nr. 7930401

Château du Coing L’Ancestrale Monniéres Saint Fiacre 2015

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

En gyllengul intensiv Muscadet. Väldigt fruktig och komplex doft. Fin struktur med påtaglig mineralitet. Ett välbalanserat vin med smak av vita frukter, vita blommor med ett smörigt avslut. Läs mer…


Du behöver

Sparris

20 AA vita sparris
500 g smör
2 dl vitt vin
5 lagerblad
1/2 citron, juice
salt
200 g vildsparris
olivolja

Syrad äggcrème

10 äggulor
4 g flingsalt
25 g ättika
50 g smarrissmör
Salt
Peppar

Krispig gurka

5 saltgurkor
3 ägg
100 g mjöl
svartpeppar
200 g panco

Garnering

200g sikrom
1 ask harsyra

Ibland ska det bara lyxas till och här kommer ett recept som kommer imponera stort på era middagsgäster!

Gör så här:

Sparris

Skala den vita sparrisen, skär bort roten och salta sparrisen. Koka upp smör, vin, lagerblad och citronjuice. Lägg ner den vita sparrisen i smöret och sjud mjuk. Salta vildsparrisen och bränn den sedan med en brännare och rippla över olivolja.

Syrad äggcrème

Metod, Sätt ugnen på 63°C. Lägg äggulorna i en form, salta och slå på ättika. Plasta formen och ställ i en ugn i 15 min. Mixa äggulorna med sparrissmöret och smaka av med salt och peppar.

Gör så här, Dela varje saltgurka i 6 längder. Vispa upp ägg i en bunke. Blanda mjöl och svartpeppar. Panera saltgurkan i mjöl, ägg och sist panco. Värm friteringsolja till 180°C. Fritera gyllenbruna och låt rinna av på papper.

Garnering
200 g sikrom
1 ask harsyra

Gör så här:

Lägg sikrom i en sil, låt rinna av och låt ligga kvar till servering. Plocka harsyran och lägg i kallt vatten fram till servering.

Till denna mycket lyxiga förrätt så får vi inte fuska med vin. Vinmatchningen till detta recept faller därför på ett riktigt premiumvin från Muscadet de Sèvre-et-Maine med namnet Château du Coing L´Ancestrale Monniéres Saint Fiacre.

Hoppas det smakar!