Den perfekta semlan med Roy Fares

Cava Roy Brut Nature

Art.nr. 5063201

Cava Roy Brut Nature

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Stilren cavakaraktär med spänstig fruktighet av äpplen, citrus och stänk av tropisk frukt, mandel samt en riktigt fräsch längd.

Läs mer…


Du behöver

Fördeg

200 g mjölk [2 dl]
260 g vetemjöl [4 dl]
25 g jäst

Vetedeg

160 g vetemjöl [3 dl]
1 ägg
2 g salt [0,5 tsk]
5 g malen kardemumma [1 msk]
100 g smör, rumstempererat
85 g strösocker [1 dl]

Mandelfyllning

500 g mandelmassa
50 g sötmandel, mald [1 dl]
50 g sötmandel, hackad [0,5 dl]
5 g kardemummakärnor, mortlade [1 msk]
20 g vaniljsocker [2,5 msk]
90 g florsocker [1,5 dl]
150 g mjölk [1,5 dl]

Servering

1 l vispgrädde
florsocker

Gör så här

  1. Fördeg
    Värm upp mjölken till fingervarmt. Blanda sedan i det med vetemjöl och jäst och kör det i en matberedare på mellanfart tills fördegen gått ihop till en deg, låt vila i ca 15 min.
  2. Vetedeg
    Blanda i resterande ingredienser i fördegen och kör någon minut på låg hastighet sen lite  snabbare i cirka 7 minuter tills degen blivit glansig och känns elastisk.
  3. Dela degen på 14 lika stora bitar, cirka 60 g/st. Rulla bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i cirka 1,5-2 timmar.
  4. Grädda mitt i ugnen på 210 grader i ca 8-10 min, tills bullen fått en fin gyllenbrun färg.
  5. Mandelfyllning
    Blanda samman alla ingredienser förutom mjölken till en massa, blanda sedan i lite i taget av mjölken och blanda väl tills du har en fin mandelfyllning. Vänd ner i en spritspåse.
  6. När bullarna svalnat, klipp en triangel och lyft bort locket. Fyll sedan med mandelmassa.
  7. Servering
    Vispa grädden till önskad konsistens och fyll en spritspåse med stjärntyll. Spritsa ovanpå mandelmassan, runt om och tryck på locket så det får ordentligt med grädde underifrån. Garnera med florsocker och servera!

Servera semlan med ett glas kall Cava Roy Brut Nature!


Föregående inlägg