Lagring
70 procent av vinet har lagrats fem månader på franska ekfat. Resten av vinet lagrades på ståltank.
Fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, peppar, plommon, hallon och vanilj
Från Marches fantastiskt böljande kullar kommer detta ekologiska vin, förpackat i tetra, som hör till de mest hållbara förpackningsalternativen.
Egenskaper
Rio Maggio är ett ekologiskt vin med fruktig smak och inslag av fat, mörka körsbär, peppar, plommon, hallon och vanilj.
Servering
Rio Maggio är ett riktigt matvin där vinets fina tanninstruktur och den mustiga fruktigheten matchar väl till kötträtter eller pastarätter med köttbaserade såser så som ragu eller bolognese. Rio Maggio är även ett perfekt pizzavin som kommer fungera mycket väl med de flesta sorters topping. Gillar du vin och ost så prova att matcha tillsammans med hårdostar så som Parmigiano-Reggiano eller Perocino.
Ursprung & framställning
Producenten Tenuta Rio Maggio håller till i Marche mitt på den italienska östkusten i närheten av staden Ancona. Druvorna till Rio Maggio kommer från lerjordar i Offida i den södra delen av regionen. Producenten har under 50 års livstid har förfinat sitt hantverk och presenterar sig idag som ett av de ledande företagen i Marche-landskapet. Sedan 1997, genom att följa sina instinkter och utan tvekan, har Simone och Tiziana entusiastiskt arbetat med sin dröm: att producera stora viner och förvandla familjeföretaget till ett varumärke som är känt och uppskattat över hela världen.
Vinet består av ca 70 % montepulciano och 30 % sangiovese. Sangiovesedruvorna skördades under tredje veckan av september och montepulcianodruvorna i mitten av Oktober. Druvorna pressades sedan och musten fick jäsa i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Cirka 70 % av vinet har lagrats under fem månader på franska ekfat, resterande del på ståltank.
Vi hoppas att inte bara den härliga designen på Rio Maggio tar med er till Marches vackra landskap utan att ni även känner det i glaset!
Fisk är en fantastisk proteinkälla och en av de mest mångsidiga ingredienserna i köket. Med rätt tekniker kan du skapa allt från enkla vardagsrätter till imponerande gourmetmåltider. I denna guide…
Kycklingpasta är en älskad rätt som passar för alla tillfällen, från snabbmiddagar till lyxiga helgmiddagar. Med rätt ingredienser och tekniker kan du förvandla denna enkla rätt till något helt speciellt.…
Avnjut en utsökt Krämig Toskansk Pasta med nötfärs, soltorkade tomater, spenat och parmesan. Ett perfekt middagsrecept för alla tillfällen. För en fulländad måltid, servera med ett glas Rio Maggio för…
Gnocchi alla Sorrentina är en hjärtlig och traditionell rätt från Sorrento-kusten i Italien. Denna rätt är enkel men rik på smaker, där mjuka och luftiga gnocchi kombineras med en robust…
“Ragù alla Bolognese, eller helt enkelt Bolognesesås, har sitt ursprung i Bologna, Italien, och har en rik historia som genom åren lett till en stor variation av tolkningar. Den mest…
Hemmagjord pizza är fantastiskt gott och extra härligt att experimentera med olika toppings. Här kommer ett recept som passar utmärkt till Rio Maggio! Förbered pizzadegen: Blanda vetemjölet och havssaltet i…
Har ni någonsin grillat en Pizza? Det går fort och kan grillas direkt på gallret. En smidig rätt med oändliga variationsmöjligheter inför sommarens alla härliga grillkvällar.
1 h, 4
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.