Bolognese
Fettuccine med Bolognese och Timjan är en klassisk italiensk rätt som kombinerar mustiga smaker från köttfärs, grönsaker och färska örter. Den långkokta såsen ger rätten dess djupa smak och passar…
Producent Tenute Rio Maggio | Land Italien | Region Marche | |
Årgång 2022 | Typ Rött | Storlek 750 ml | Alkohol 13 % |
Druva 70 % montepulciano 30 % sangiovese | Smakstil Fruktigt & Smakrikt | Art. nr. 1307411 | |
Lagring 70 procent av vinet har lagrats fem månader på franska ekfat. Resten av vinet lagrades på ståltank. |
Fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, peppar, plommon, hallon och vanilj.
Från Marches fantastiskt böljande kullar kommer detta ekologiska vin, förpackat i tetra, som hör till de mest hållbara förpackningsalternativen.
Rio Maggio är ett ekologiskt vin med fruktig smak och inslag av fat, mörka körsbär, peppar, plommon, hallon och vanilj.
Rio Maggio är ett riktigt matvin där den fina tanninstrukturen och den mustiga fruktigheten matchar väl till kött och pastarätter med köttbaserade såser, som ragú eller Bolognese. Rio Maggio är även ett perfekt pizzavin som fungerar mycket väl med de flesta sorters topping. Gillar du vin och ost så prova att matcha tillsammans med hårdostar så som Parmigiano-Reggiano eller Pecorino.
Producenten Tenuta Rio Maggio håller till i Marche mitt på den italienska östkusten i närheten av staden Ancona. Druvorna till Rio Maggio kommer från lerjordar i Offida i den södra delen av regionen. Producenten har under 50 års livstid har förfinat sitt hantverk och presenterar sig idag som ett av de ledande företagen i Marche-landskapet. Sedan 1997, genom att följa sina instinkter och utan tvekan, har Simone och Tiziana entusiastiskt arbetat med sin dröm: att producera stora viner och förvandla familjeföretaget till ett varumärke som är känt och uppskattat över hela världen.
Vinet består av ca 70 % montepulciano och 30 % sangiovese. Sangiovesedruvorna skördades under tredje veckan av september och montepulcianodruvorna i mitten av Oktober. Druvorna pressades sedan och musten fick jäsa i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Cirka 70 % av vinet har lagrats under fem månader på franska ekfat, resterande del på ståltank.
Vi hoppas att den härliga designen på Rio Maggio tar med er till Marches vackra landskap och att ni även känner det i glaset!
Hoppas det smakar!
Fettuccine med Bolognese och Timjan är en klassisk italiensk rätt som kombinerar mustiga smaker från köttfärs, grönsaker och färska örter. Den långkokta såsen ger rätten dess djupa smak och passar…
En enkel och snabb “one pot” pasta där alla ingredienser tillagas i en gryta för att få en smakrik, krämig tomatsås som täcker varje pastabit. Med saftig korv och färska örter är detta en perfekt rätt för en snabb middag med italienska smaker.
Toskansk kycklinggryta är en rätt fylld med smak – perfekt att servera när du vill imponera på dina gäster. Med saftiga kycklingfiléer, soltorkade tomater, spenat och en härligt krämig sås…
Fisk är en fantastisk proteinkälla och en av de mest mångsidiga ingredienserna i köket. Med rätt tekniker kan du skapa allt från enkla vardagsrätter till imponerande gourmetmåltider. I denna guide…
Kycklingpasta är en älskad rätt som passar för alla tillfällen, från snabbmiddagar till lyxiga helgmiddagar. Med rätt ingredienser och tekniker kan du förvandla denna enkla rätt till något helt speciellt.…
Avnjut en utsökt Krämig Toskansk Pasta med nötfärs, soltorkade tomater, spenat och parmesan. Ett perfekt middagsrecept för alla tillfällen. För en fulländad måltid, servera med ett glas Rio Maggio för…
Gnocchi alla Sorrentina är en hjärtlig och traditionell rätt från Sorrento-kusten i Italien. Rätten är enkel men rik på smaker, där mjuka och luftiga gnocchi kombineras med en rustik tomatsås…
Ragù alla Bolognese har sitt ursprung i Bologna, Italien, och har en rik historia som genom åren lett till en stor variation av tolkningar.
Hemmagjord pizza är fantastiskt gott och extra härligt att experimentera med olika toppings. Här kommer ett recept som passar utmärkt till Rio Maggio! Förbered pizzadegen: Blanda vetemjölet och havssaltet i…
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.