Krämig toskansk kyckling


Rio Maggio
Fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, peppar, plommon, hallon och vanilj. Läs mer…
Du behöver
Krämig toskansk kyckling
4 kycklingfiléer
Salt och peppar, efter smak
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl soltorkade tomater i olja, avrunna och hackade
1 dl kycklingbuljong
2 dl vispgrädde
1 dl riven parmesanost
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
100 g färsk spenat
1 dl marinerade kronärtskockshjärtan, hackade
Toskansk kycklinggryta är en rätt fylld med smak – perfekt att servera när du vill imponera på dina gäster. Med saftiga kycklingfiléer, soltorkade tomater, spenat och en härligt krämig sås får du en rätt som både är rustik och elegant. Tillaga den gärna i en gjutjärnspanna för att behålla alla smaker och ge kycklingen en gyllenbrun yta.
Instruktioner:
- Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar på båda sidor.
- Hetta upp olivoljan i en stor gjutjärnspanna på medelhög värme. Lägg i kycklingfiléerna och stek i 5–7 minuter per sida tills de är genomstekta och gyllenbruna. Ta kycklingen ur pannan och lägg åt sidan.
- I samma panna, tillsätt hackad vitlök och fräs i cirka 1 minut.
- Tillsätt soltorkade tomater, kycklingbuljong och grädde. Låt sjuda i 3–4 minuter.
- Rör ner parmesanost, oregano och basilika, och låt såsen tjockna något.
- Lägg tillbaka kycklingen i pannan och tillsätt spenat och kronärtskockshjärtan. Sjud grytan tills spenaten vissnat ned och kycklingen är genomvarm.
- Servera direkt ur pannan med bröd eller pasta!
Till denna ljuvliga gryta avnjuter vi ett glas Rio Maggio.