Josigt vin – en spännande trend inom vinvärlden
En trend som har blivit alltmer populär inom vinvärlden är viner som beskrivs som ”josiga”. Men vad innebär det egentligen? Josiga viner kännetecknas ofta av en fruktig, saftig och lättdrucken…
Producent Vistamar | Land Chile | Region Maule | |
Årgång N/V | Typ Rött | Storlek 250 ml | Alkohol 13 % |
Druva 100% Paìs | Smakstil Mjukt & Bärigt | Art. nr. 627515 |
Bärig, något kryddig smak med inslag av körsbär, smultron och örter. Ett josigt vin.
Vistamar Paìs är ett vin från Chile, ett land känt för sitt optimala klimat för vinodling. Druvsorten Paìs har en lång historia i Chile och har traditionellt använts för enklare vardagsviner. På senare tid har den dock uppmärksammats för sin unika karaktär och används alltmer i småskaligt framställda viner med stor hantverksskicklighet.
Vinet har en lätt och fruktig stil med mjuka tanniner, vilket gör det behagligt och lättillgängligt för många, ett josigt vin! Den friska fruktigheten, med inslag av jordgubbar och hallon, balanseras av subtil kryddighet och en elegant syrlighet. I doften finner vi fräscha toner av röda bär, örter och en lätt jordighet som speglar den terroir där druvorna vuxit.
Vistamar Paìs passar utmärkt till lättare kötträtter, kyckling och smakrika fiskrätter. Dess fruktiga och kryddiga inslag gör det också till ett fint sällskap till vegetariska rätter och mildare ostar. Ett modernt vin som lyfter fram druvans fulla potential och erbjuder en härlig upplevelse för både mat och dryck.
Vistamar Paìs är skapat av vinmakaren Daniela Salinas. Med en examen i lantbruksteknik från Universidad de Chile, har Daniela Salinas etablerat sig som en av de mest framstående kvinnliga vinmakarna i branschen. Hennes karriär började på flera välkända chilenska vingårdar, innan hon 2012 anslöt sig till Morandé Wine Group som assisterande vinmakare för Mancura. Under sin tid där fick hon möjlighet att arbeta med några av de mest respekterade vinmakarna, inklusive Michelini-bröderna i Argentina.
Danielas talang och erfarenhet har snabbt lett till framgång, och hon tog snart över ansvaret som chefsvinmakare på House Casa del Vino, Viña Morandés restaurang i Casablanca Valley. Där utvecklade hon unika och nyskapande viner, som Syrah från Tirazis och Pinot Noir från Despechado.
År 2023 tog Daniela över ansvaret som chefsvinmakare på Vistamar. Här skapar hon viner som speglar de friska och karakteristiska dragen från Chiles olika vinregioner, särskilt Maule och Casablanca Valley. Hennes viner är kända för sin balans, friskhet och uttrycksfulla stil, något som är kännetecknande för Vistamars filosofi.
Förutom sitt arbete inom vinbranschen är Daniela en passionerad naturälskare som tycker om att cykla, utöva yoga, dansa och resa – alltid med ett gott vin i närheten.
En trend som har blivit alltmer populär inom vinvärlden är viner som beskrivs som ”josiga”. Men vad innebär det egentligen? Josiga viner kännetecknas ofta av en fruktig, saftig och lättdrucken…
Empanadas de Pino är ett traditionellt chilenskt recept som består av krispiga degknyten fyllda med en smakrik blandning av köttfärs, lök, oliver, kokta ägg och kryddor. Perfekt som förrätt, snacks…
Druvan País, även känd som “Mission” eller “Criolla,” är en av de äldsta druvsorterna i Chile och ligger till grund för vinet Vistamar Pais. Den introducerades av spanska conquistadorer på…
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.