Gravad lax med hovmästarsås är en älskad svensk klassiker, perfekt till jul, påsk och midsommar. Här får du både receptet och historien bakom hovmästarsåsen – plus ett vin som matchar perfekt: LXRY Sparkling.
Ett komplett midsommarbord med allt från traditionell sill, färskpotatis och gräddfil till västerbottenspaj, kallrökt lax, matjessilltårta, jordgubbstårta och sommarens godaste snapsar. Vackert uppdukat med sommarblommor, hemgjorda tillbehör och dekorationer –…
Toast Skagen är kanske den mest älskade förrätten i det svenska köket. Den perfekta blandningen av handskalade räkor, majonnäs, dill och citron på en smörstekt toast gör den både enkel…
Kall inkokt lax är en klassisk svensk rätt som är både elegant och enkel att tillaga. Den milda smaken av laxen kombineras perfekt med färskpotatis och en krämig dill- och…
Midsommar knackar på dörren och en massa förberedelser ska göras. Sill ska läggas in, snaps ska kanske kryddas, jordgubbar plockas och dryck ska handlas. Det viktigaste i matväg på midsommar…
Äntligen Midsommar! Sill och nubbe må vara det självklara valet för de flesta denna helg men vi vill passa på att önska en härlig midsommar med en trerätters middag framtagen av vår Kock Raymond Almert samt vinmatchningar av sommelierer.
2 h 40 min, 8
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.