Bräserad oxkind

Carpone Durif (Nyhet)

Art.nr. 262301

Carpone Durif (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Nyanserad, fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av plommon, choklad, svarta vinbär, kaffe, lakrits och vanilj Läs mer…


Du behöver

Bräserad oxkind

2 msk olivolja
2 kg oxkind
1 stor gul lök
1 morot, skuren i skivor
4 vitlöksklyftor
8 dl oxfond
2.5 dl rött vin
0,8 dl torkad karljohansvamp
2 buljongtärningar oxbuljong
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
Salt och Peppar

Gör så här:

Värm ugnen till 135°C. Hetta upp olivoljan i en gjutjärnspanna eller ugnsfast kastrull på medium värme. Tillsätt köttet i omgångar och stek till dess att alla sidor fått en mörkt brynt ytan. Detta tar ca 4 minuter per sida.

Tillsätt lök och morot och fortsätt tillaga i ca 20 minuter. Rör i vitlök och fortsätt tillaga tills vitlöken släpper aromer vilket tar ca 2 minuter.

Häll i buljong och vin och låt koka upp. Rör i svampen, buljongtärningar, timjan och lagerblad och sätt på ett tätt åtsittande lock.

Ställ sedan in i ugnen och tillaga tills köttet är väldigt mört, vilket tar ca 5-6 timmar.

Lyft sedan ur köttet, försiktigt ur grytan, samt leta rätt på lagerbladen. Lägg i vätskan och alla grönsaker i en matberedare/blender och gör en slät sås.

Servera tillsammans med kokt potatis eller potatispuré samt ett glas Carpone Durif


Föregående inlägg
Nästa inlägg

Chinon och ost?