Chinon och ost?

Älskar ni som vi ost i kombination med vin? Då har ni hamnat rätt!

Många röda viner från Chinon och Loire görs på druvan Cabernet Franc. Cabernet Franc är en druva som passar till väldigt många ostar vilket gör den till ett perfekt val när ni söker vin till en ostbricka. Vår Chinon från Fabien Demois är även lite fruktigare än många kraftfulla Chinonvin med gröna toner, vilket vi tycker gör vinet till ett ännu bättre vin att njuta av till ost.

Många anser att vinet bäst passar till hårda ostar, så som Cheddar, Manchego, Parmigiano-Reggiano samt Pecorino där ostarnas salta smaker passar bäst med Cabernets Francs typiska smaker av svarta vinbär, blåbär, färska örter och lakritsrot. Samtidigt som dess relativt höga syra gör att den passar utmärkt med halvmjuka ostar så som Gruyère och Gouda eller varför inte lite krämigare ostar så som Brie och Camembert.

Getostar brukar ibland vara svårt att matcha tillsammans med rött vin, då är en krispig och frisk sauvignon blanc ofta att föredra. Men ett Chinonvin som Fabien Demois höga syra samt örtighet fungerar faktiskt riktigt bra.

Så passa på att unna er en riktigt härlig och mångsidig ostbricka. Vinet vi tipsar om till heter Chinon Fabien Demois!

Hoppas det smakar!

Chinon Fabien Demois (Nyhet)

Art.nr. 275901

Chinon Fabien Demois (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktigt och friskt modernt vin i druv- och ursprungstypisk stil med inslag av svarta vinbär, blåbär, färska örter och lakritsrot. Ett aromatiskt vin med elegant tanninstruktur Läs mer…