Bakad rotselleri med rosmarinsmör
Detta recept kommer från ett samarbete med världens bästa vegomagasin VEGO! Bakad rotseller med rosmarinsmör är gott som tillbehör eller som förrätt tillsammans med några skivor surdegsbröd. Tänk på att…
Detta recept kommer från ett samarbete med världens bästa vegomagasin VEGO! Bakad rotseller med rosmarinsmör är gott som tillbehör eller som förrätt tillsammans med några skivor surdegsbröd. Tänk på att…
Tagine är en klassiker från Marocko och smaksätts ofta med saffran, så även här. Du kan slänga ner de grönsaker du har hemma, ju fler desto bättre. Traditionellt används inlagd…
Misstaget många gör med auberginer är att de inte grillar dem tillräckligt länge. De ska bli riktigt mjuka och få ordentligt med färg. Rå aubergine blir ingen glad av. Detta tips får vi återigen från Sveriges trevligaste ekoprofil tillika chefsredaktör för tidningen VEGO; Mattias Kristiansson!
Det finns ett stort intresse kring att grilla grönare men många känner sig lite osäkra och det tänkte vi råda bot på! Nu är vi kanske inte experter själva på detta så därför kontaktade vi våra vänner på tidningen VEGO (som alla bör prenumerera på) och inte vem som helst utan en av Sveriges bästa och trevligaste vegoprofiler, matkreatör och chefsredaktör, Mattias Kristiansson som hjälpte oss med tre fantastiska recept som kommer här i en tre veckor lång serie om att grilla grönare.
Gör så här: Sätt ugnen på 220 grader. Skala morötterna och skär dem i långa stavar. Skala pumpan och dela den i bitar. Lägg ut pumpa och morötter på bakplåtspapper…
Vispa sojan tillsamman med socker, röd paprikaflingor, vitlök, sesamolja, ingefära och sesamfrön, i en liten skål. Skär tofu på tvären. Torka tofun med hushållspapper, tryck lätt på tofun tills ingen…
Butternutpumpan har en söt och nötig smak som tillsammans med risotton skapar en härligt mustig maträtt. Blomkålen och Savoykålen bidrar till en läcker presentation och mild rostad smak.
Grillade grönsaker är både nyttigt och gott samt en klassiker på sommarens alla grilltallrikar. Det går fort att förbereda och enkelt att tillaga. Här kommer en lista med ett par tips vi samlat på oss under sommaren.
Bjud in till en lyxigare helglunch! Vad sägs om elegant ekologiskt bubbel och klassikern Chèvre Chaud på salladsbädd? Garanterad guldkant enligt oss!
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.