Mexikansk pulled chicken

Francisco Gómez

Art.nr. 225501

Francisco Gómez

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Ungdomligt, fruktigt och kryddigt med inslag av mörka körsbär, plommon och örter. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Mexikansk pulled chicken

1 röd paprika, urkärnad
1 stor gul lök
900g kycklingbröstfilé
900g kycklinglårfilé
4 msk äppelcidervinäger
2 burkar passerade tomater
4 msk tomatpuré
4 msk flytande honung
2 msk grov senap
2 tsk lökpulver
1 tsk kummin
1 tsk chilipulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk tabasco
1 msk torkade oreganoblad
1 msk koriander
2 msk stark sås

Pulled chicken har blivit en favorit för många i samband med att pulled pork, pulled biff, pulled chicken tog världen med storm för ett par år sedan. En fördel med pulled chicken är att det tar betydligt kortare tid om man höjer temperaturen något. Detta recept är dock ett långkok där de tre timmarna som den tillagas under verkligen ger belöning för mödan!

Gör så här:

Värm ugnen till 135°C. Smör en ugnsform och lägg paprika samt lök i botten. Lägg sedan kycklingen på toppen av dessa grönsaker. Lägg alla övriga ingredienser i en medium stor kastrull och låt koka upp. Bland allt noggrant och ta bort kastrullen från värmen.

Häll sedan tomat och kryddblandningen över kycklingen och täck sedan plåten med bakplåtspapper och därefter folie. Bakplåtspappret hindrar syran i tomaterna att reagera med folien.

Ställ sedan in i ugnen i 3h.

Efter tre timmar ta ut ugnsformen och lyft av papper och folie. Överför kycklingen till en skärbräda och dra isär kycklingen med två gafflar. Häll sedan av merparten av vätskan genom ett durkslag och tillsätt tomatsåsen till kycklingen och blanda väl.

Servera tillsammans med tortillabröd eller vitlöksbröd. I glaset tipsar vi om Francisco Gomez!

Hoppas det smakar!