Tocando Miles – En Amarodrink med eleganta whiskeytoner

Du behöver

Tocando Miles

60 ml Amaro Toccasana
20 ml rågwhiskey
10 ml Islay Skotsk Whiskey
15 ml torr apelsincuraçao
6 droppar vaniljbitter
30 ml rabarberlikör
1 riven muskot
apelsinzest

Dags för en ny amarodrink!

Gör så här:

Blenda ett kaffemått sockerlag tillsammans med rabarberlikören.

Häll ingredienserna i en isshaker, samt iskuber i den andra delen. Håll fast isen med en sil (strainer) och sila vätskan genom behållaren. Efter 5–6 silningar så är drinken kall. Häll upp i ett cocktailglas samt dekorera.

De söta tonerna av Amaro Toccasanas blandas med de torra tonerna av rågwhiskey; de eteriska oljorna från apelsinzest samt muskotens kryddiga toner balanserar elegant de rökiga inslagen från Islay Scotch. Den krämiga rabarberlikören ger en sammetslen känsla och drinken har en kvarvarande bitterhet i avslutet.


Nästa inlägg