Kantarell och kycklingpizza

Cava Roy Brut Nature (Nyhet)

Art.nr. 5063201

Cava Roy Brut Nature (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Stilren cavakaraktär med spänstig fruktighet av äpplen, citrus och stänk av tropisk frukt, mandel samt en riktigt fräsch längd.

Läs mer…


149 kr

Du behöver

Kantarell och kycklingpizza

1 färdig pizzadeg
150g kantareller
1 kycklingbröstfilé skuren i tärningar
1¼ dl crèmefraiche
1 riven vitlöksklyfta
½ skivad liten röd lök
100g gram mozzarellaost
Skvätt olivolja
Salt & Peppar
Fint hackad bladpersilja eller andra färska örter

Gör så här:

Sätt ugnen på 190° C. Lägg ner svampen i en skål och tillsätt olja, salt och peppar. Blanda väl.

Sprid ut svampen på ett bakplåtspapper i en ugnsform och rosta i ca 15 minuter till dess att svampen har fått en gyllene yta. Ta ut och låt svampen svalna. Lägg in en pizzasten i ugnen.

Höj sedan upp temperaturen till 260° C och låt ugnen bli riktigt varm i ca 30 minuter.

Mjöla sedan en pizzaspade generöst med mjöl lägg degbollen där och pressa ner, dra ut pizzan så att den är tun med lite tjockare kanter och sprid ut ett jämnt och tunt lager av crèmefraiche, salta och peppra. Toppa sedan med alla ingredienser men använd hälften av svampen sedan ett lager av tunt skivad mozzarella. Avsluta med den resterande svampen och en del av kycklingen.

Baka sedan i ugnen i ca 5 minuter och vänd sedan pizzan 180° samt sätt på grillfunktionen på ugnen. Baka i ytterligare 4-5 minuter tills kanterna och osten fått en fin yta.

Ta ur pizzan ur ugnen och pensla olivolja på kanterna. Låt Pizzan vila i 2 minuter innan den skärs upp.

Hoppas det smakar!


Nästa inlägg