Krämig kycklinggryta med svamp och spenat

Org de Rac Organic

Art.nr. 207301

Org de Rac Organic

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Smakrikt, fruktigt och balanserat vin med karaktär av mörka bär, plommon, peppar, kryddor, choklad och fat. Läs mer…


Du behöver

Kyckling

700g kycklinglårfilé
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk salt
1/4 tsk nymald svartpeppar
2 msk olivolja

Sås

1 msk smör
250 g champinjon, skivad
100g babyspenat
4 vitlöksklyftor, fint hackad
1 msk hackad persilja
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk torkad rosmarin
350 ml grädde
120 g riven parmesanost

Torka av kycklingen med hushållspapper och blanda samman alla kryddor, salt och peppar som ni sedan täcker kycklingen med. Hetta upp en matsked olivolja i en stor stekpanna eller gryta. Använde medium-hög värme.

Stek sedan kycklingen så att ni får en fint brynt yta samt att kycklingen inte är rosa inuti. Det tar ca 8 minuter per sida, lite beroende på tjockleken. Om ni inte steker all kyckling samtidigt så tillsätt lite mer olja innan stekningen av den andra batchen. Lyft sedan ur kycklingen och ställ åt sidan.

I samma panna smält smöret och tillsätt svampen. Om ni har lite kantareller från årets skogsskörd, så lägg även i ett par i denna gryta! Salta och peppra och stek i ca 3 minuter. Mot slutet av svampens stektid så tillsätt spenaten. Tillsätt sedan vitlök, persilja samt de torra kryddorna och rör runt väl tills det börjar dofta. Det tar ca 1 minut.

Rör sedan ner grädden och låt den börja sjuda, sänk sedan värmen något och fortsätt tillaga såsen tills den tjocknat något. Rör sedan ner osten och låt den smälta och bli ett med såsen under ca 2 minuter. Lägg sedan i kycklingen och smaka av med salt och peppar.

Garnera med lite färsk hackad persilja!

Till detta recept rekommenderar vi Org de Rac Organic.

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg