Högrevsgryta med löksoppa

Tidigare i veckan så tipsade vi om en löksoppa. Om ni sparade 300 ml av den löksoppan så når denna rätt nya höjder. Men det går även bra med färdigköpt löksoppa.

Gör så här:

Värm ugnen till 150 ° C. Salta sedan köttet och sikta ett jämnt lager mjöl över köttet. Gnid in det försiktigt så att alla sidor täcks. Tillsätt 2 msk olja i en gjutjärnspanna med lock och höj upp värmen till medium värme. När pannan är het så tillsätt köttet och stek det på alla dess sidor tills en fint brun brynt yta uppstått. Det är viktigt att det inte bränns vid.

Lyft sedan ur köttet och sänk till medium låg värme, tillsätt en matsked olivolja och fräs sedan löken långsamt till dess att den är gyllenbrun och karamelliserad. Detta tar ca 15–20 minuter och är väl värt väntan. Tillsätt sedan vitlök och låt allt tillagas i ytterligare 2 minuter.

Öka sedan värmen ett steg och tillsätt ett par matskedar köttbuljong så blir det lättare att skrapa bort bruna bitar från botten av pannan. Det är ren smak där. Tillsätt sedan resterande ingredienser och täck med lock. När grytan sjudar så lyft in den i ugnen och stek vidare i ca 3 timmar till dess att köttet enkelt faller isär.

Till ett så här mustig gryta krävs ett lite kralligare vin som står pall. Vår nylansering Carpone Durif är ett utmärkt val till!

Hoppas det smakar!

Carpone Durif

Art.nr. 262301

Carpone Durif

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Nyanserad, fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av plommon, choklad, svarta vinbär, kaffe, lakrits och vanilj Läs mer…Föregående inlägg
Nästa inlägg