Köttbullar med fänkål och persilja


Les Pious Côtes du Rhône
Tydliga toner av mörka och röda bär och en ursprungstypisk kryddighet. Här finns även toner av lakritsrot och vilda örter. Ett välbalanserat vin med lång eftersmak som passar utmärkt till grillat och buffé. Läs mer…
Du behöver
Köttbullar med fänkål och bladpersilja
1 msk olivolja
1.2 dl fint hackad gul lök
0.6 dl fint hackad fänkål
1 msk fint hackad vitlök
½ tsk röd paprika flakes
250g fläskfärs
250g nötfärs
1 stort ägg, lätt vispat
0.6 dl fint hackad bladpersilja
2 msk ströbröd
1 ½ tsk salt
Vegetabilisk olja till stekning
Gör så här:
Hetta upp olivolja till medelvärme i en stekpanna. Tillsätt lök, fänkål, vitlök samt låt steka tills det är mjukt vilket tar ca 4 minuter. Rör om ofta.
Lägg i fänkålsfrön paprikaflakes och stek i ytterligare 1 minut. Skrapa ur grönsaks och kryddblandingen och lägg i en medium stor bunke och låt svalna.
Tillsätt blandfärsen i skålen tillsammans med ägg, persilja, brödsmulor och salt och forma bollar enligt önskad storlek.
Stek sedan köttbullarna i olja eller smör och servera tillsammans med en god klassisk gräddsås och potatis. Alternativt tillsammans med sauterad paprika, tomatsås mellan ett ciabatta bröd.
Till dessa goda köttbullar rekommenderar vi det fruktiga och smakrika vinet Les Pious.
Låt det smaka!