Köttbullar i underbar tomatsås

Rio Maggio

Art.nr. 1307411

Rio Maggio

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, peppar, plommon, hallon och vanilj Läs mer…


Du behöver

Köttbullar i tomatsås

500 g blandfärs (nötkött, fläskkött eller en blandning)
2 dl ströbröd
1 stort ägg
1 dl riven parmesanost, plus extra för servering
2 msk hackad färsk persilja
Salt och peppar efter smak
5 dl tomatsås (köpt eller hemlagad)
2 dl riven mozzarellaost
Olivolja för stekning

Denna rätt består av saftiga köttbullar som är rikt smaksatta med parmesan och persilja, försiktigt brynta till perfektion och sedan bakade i en rik tomatsås under ett täcke av smält mozzarellaost. Denna klassiska komfortmåltid är enkel att tillaga och blir en favorit vid familjemiddagar. Med den gyllene osten och den aromatiska såsen är det en rätt som värmer både kropp och själ.

Instruktioner:

  1. Värm ugnen till 190°C.
  2. I en stor skål, blanda ihop blandfärs, ströbröd, ägg, riven parmesan, persilja, salt och peppar. Blanda till en jämn smet, undvik att överarbeta blandningen.
  3. Forma smeten till köttbullar, ungefär lika stora som en golfboll.
  4. Hetta upp lite olivolja i en stor ugnsfast stekpanna på medelvärme. Tillsätt köttbullarna och bryn dem runt om. Detta kan behöva göras i omgångar för att undvika att stekpannan blir för full.
  5. När alla köttbullar är brynta, lägg tillbaka dem i stekpannan och täck dem med tomatsås. Låt sjuda i några minuter.
  6. Strö över den rivna mozzarellaosten över köttbullarna och såsen.
  7. Ställ stekpannan i ugnen och baka tills osten är smält och bubblig, cirka 20-25 minuter.
  8. Garnera med extra parmesanost och färsk persilja innan servering.

Servera varmt med pasta, bröd eller som du önskar. Smaklig måltid!