Tocando Miles – En rökig drink baserad på Amaro

Amaro Toccasana Liquore

Art.nr. 35302

Amaro Toccasana Liquore

  Örtig, söt, balanserad, bitter smak med inslag av torkad frukt, malört, kryddor och pomerans. Läs mer…


  Du behöver

  60 ml Amaro Toccasana
  20 ml rågwhiskey
  10 ml Islay Skotsk Whiskey
  15 ml torr apelsincuraçao
  6 droppar vaniljbitter
  30 ml rabarberlikör
  1 riven muskot
  apelsinzest

  Gör så här:

  Blanda ett kaffemått sockerlag tillsammans med rabarberlikören.

  Häll ingredienserna i en isshaker, samt iskuber i den andra delen. Håll fast isen med en sil (strainer) och sila vätskan genom behållaren. Efter 5–6 silningar så är drinken kall. Häll upp i ett cocktailglas samt dekorera.

  De söta tonerna av Amaro Toccasanas blandas med de torra tonerna av rågwhiskey; de eteriska oljorna från apelsinzest samt muskotens kryddiga toner balanserar elegant de rökiga inslagen från Islay Scotch. Den krämiga rabarberlikören ger en sammetslen känsla och drinken har en kvarvarande bitterhet i avslutet.