Tio anledningar till att köpa magnumflaskor

La Bastide Blanche finns sedan ett tag tillbaka på magnumflaska. Här är några fördelar med detta större format!

Långsammare åldrandeprocess: Den större vinvolymen i en magnumflaska möjliggör en långsammare lagringsprocess på grund av ett mindre förhållande mellan luft och vin.

Förbättrad kvalitet: Lagring i en magnumflaska kan resultera i ett mer balanserat och harmoniskt vin, eftersom vinet har mer tid på sig att utveckla sina smaker och aromer.

Lång livslängd: En magnumflaska kan bidra till att bevara vinet under längre tid, vilket gör att det eventuellt kan åldras i årtionden.

Ökad prestige: En magnumflaska ses ofta som en symbol för lyx och används ofta vid speciella tillfällen.

Bättre presentation: Den större storleken på en magnumflaska kan ge en imponerande presentation vid en middagsbjudning eller ett särskilt evenemang.

Konsekvens: På grund av den långsammare lagringsprocessen kan vinet i en magnumflaska ha en mer konsekvent smakprofil än vinet i en mindre flaska.

Bättre lagringspotential: Det minskade förhållandet mellan luft och vin i en magnumflaska kan göra det möjligt för vinet att åldras under längre tid, vilket kan förbättra dess kvalitet och smak.

Perfekt för speciella tillfällen: Magnumflaskor används ofta vid speciella tillfällen som bröllop, jubileer eller andra viktiga händelser, vilket gör dem till ett utmärkt val för speciella firanden.

Investeringsmöjlighet: På grund av att magnumflaskor är sällsynta och att de associeras med lyx kan de ses som en bra investeringsmöjlighet för vinsamlare.

Lätt att förvara: Den större storleken på en magnumflaska gör den lättare att förvara och hantera, eftersom den tar mindre plats i en vinkällare än flera mindre flaskor.

Årgång 2020 har likheter med 2019 års anda med sin rikliga mogna frukt, balanserade syra och olika krydd- och blomdofter. Den uppvisar en rik men livlig karaktär. Enligt vinmakaren Stephane möjliggör magnumflaskans storlek en långsammare utveckling av vinet, vilket förlänger dess ungdomliga egenskaper med ytterligare ett till två år. I jämförelse börjar 750 ml-flaskan visa mognad runt 2024, medan magnumflaskan inte gör det*  (*Skrivet Nov 2022 ) 2025-2026. Vinmakaren förutspår en anmärkningsvärd lagrings potential på 25-30 år för magnumflaskan.”

 

La Bastide Blanche Bandol Magnum (Nyhet)

Art.nr. 226206

La Bastide Blanche Bandol Magnum (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Nyanserad animalisk doft med fatkaraktär, inslag av plommon, björnbär, torkade örter, vitpeppar och mörk choklad. Smaken är smakrik, stram, nyanserat vin med fatkaraktär, inslag av plommon, björnbär, salvia, vitpeppar och mörk choklad. Läs mer…