Krämig svampsoppa och Carpone Durif


Carpone Durif
Nyanserad, fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av plommon, choklad, svarta vinbär, kaffe, lakrits och vanilj Läs mer…
Du behöver
Krämig svampsoppa
450g Champinjoner
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
Smör
5 dl Vatten
1 tärning svampbuljong
5 dl grädde
Salt
Peppar
Timjan el Persilja
crèmefraiche
Baguette
Så här års smakar det lite extra gott med varma och mustiga rätter och vad är inte godare än en härligt krämig svampsoppa samt en bit frasig baguette att suga upp allt med!
Till detta recept matchar vi vår septemberlansering Carpone Durif!
Gör så här:
Skär champinjonerna i skivor och spar ett par till garnering, hacka lök och vitlök fint och stek sedan allt tillsammans i en stor kastrull tillsammans med smör.
Tillsätt vatten, buljong samt grädde. Koka i ca 10-15 minuter. Använd sedan en stavmixer eller en matberedare och mixa. Smaka av med salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs snabbt den resterande svampen i pannan, ta ur och lägg åt sidan, tillsätt sedan en skvätt olivolja, smör och en oskalad vitlök och stek snabbt till en fin yta på en brödskiva så den tar smak och får en frasig yta.
Häll upp soppan och garnera med fräst svamp, persilja eller blad från timjan, en klick crème fraiche samt brödbiten.
Till denna läckra rätt matchar vi Carpone Durif och ni kommer bli förvånade över hur väl svampens mustiga umami-toner fungerar tillsammans med durifvinets fruktiga karaktär!