Krämig kycklinggryta med svamp och gnocchi

Bocanegra Monastrell (Nyhet)

Art.nr. 279801

Bocanegra Monastrell (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Bärig smak med inslag av skogshallon, färska örter, körsbär, lakrits och blodapelsin. Läs mer…


85 kr

Du behöver

Krämig kycklinggryta med svamp och gnocchi

450g Gnocchi
3 msk olivolja
300g kycklingbröst
Salt och peppar
¼ tsk torkad basilika
¼ tsk torkad timjan
¼ tsk torkad persilja
2 msk smör
2 tsk hackad vitlök
120 ml kycklingfond
80 ml grädde
1 krm chiliflakes
2,5 dl finhackad babyspenat
0,6 dl riven parmesanost

Gör så här:

Fyll en stor kastrull med vatten låt koka upp och tillsätt Gnocchi som får koka försiktigt i ca 2–3 minuter. Häll av vattnet och låt dem droppa av ordentligt. Lägg dem sedan åt sidan.

Smaksätt kycklingen med salt och peppar samt de torkade kryddorna. Hetta sedan upp 2 msk olivolja i en större stekpanna och stek kycklingen i 4–5 minuter tills den är genomtillagad. Lägg kycklingen åt sidan.

Tillsätt smör till pannan och 1 msk olja tillsammans med svamp och vitlök. Sautera i ca 2 minuter tills svampen mjuknar. Tillsätt sedan Gnocchi, kycklingen som ni skär i mindre bitar, grädde, chiliflakes till pannan och låt koka upp. Rör sedan i spenaten och låt den skrumpna ihop och blanda väl med de andra ingredienserna. Avsluta med ett generöst lager parmesanost. Garnera med färsk persilja.

Servera tillsammans med ett glas Bocanegra Monastrell