Krämig kycklinggryta med svamp och gnocchi


Bocanegra Monastrell (Nyhet)
Bärig smak med inslag av skogshallon, färska örter, körsbär, lakrits och blodapelsin. Läs mer…
Du behöver
Krämig kycklinggryta med svamp och gnocchi
450g Gnocchi
3 msk olivolja
300g kycklingbröst
Salt och peppar
¼ tsk torkad basilika
¼ tsk torkad timjan
¼ tsk torkad persilja
2 msk smör
2 tsk hackad vitlök
120 ml kycklingfond
80 ml grädde
1 krm chiliflakes
2,5 dl finhackad babyspenat
0,6 dl riven parmesanost
Gör så här:
Fyll en stor kastrull med vatten låt koka upp och tillsätt Gnocchi som får koka försiktigt i ca 2–3 minuter. Häll av vattnet och låt dem droppa av ordentligt. Lägg dem sedan åt sidan.
Smaksätt kycklingen med salt och peppar samt de torkade kryddorna. Hetta sedan upp 2 msk olivolja i en större stekpanna och stek kycklingen i 4–5 minuter tills den är genomtillagad. Lägg kycklingen åt sidan.
Tillsätt smör till pannan och 1 msk olja tillsammans med svamp och vitlök. Sautera i ca 2 minuter tills svampen mjuknar. Tillsätt sedan Gnocchi, kycklingen som ni skär i mindre bitar, grädde, chiliflakes till pannan och låt koka upp. Rör sedan i spenaten och låt den skrumpna ihop och blanda väl med de andra ingredienserna. Avsluta med ett generöst lager parmesanost. Garnera med färsk persilja.
Servera tillsammans med ett glas Bocanegra Monastrell