Våra godaste Baby back ribs


The Great Bonza Reserve
Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Läs mer…
Du behöver
Baby back ribs
2.5 kg Kamben, membranet borttaget
Havssalt
2 ½ msk muscovadosocker
2 msk rökt paprikapulver
1 ½ msk hackad gul lök
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk hackad ingefära
280g konserverade persikor
170 ml äppelcidervinäger
1 tsk nymald svartpeppar
½ msk Srirachasås
1 msk olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 °C. Blanda paprikapulver, socker, salt i en skål. Gnugga in kambenen ordentligt med kryddblandningen samt ingefärna och slå in dem i foliepapper. Baka sedan dem i ugnen i 3h och 45 minuter. Häll av överbliven vätska i en behållare och låt kambenen svalna.
Medan revbenen bakar i ugnen så gör såsen. Sautera vitlök och lök i en panna med olja på medium värme. När lökarna har mjuknat efter ca 4 minuter så tillsätt persikorna, rör runt ordentligt.
Tillsätt sedan äppelcidervinäger ½ msk socker, ½ msk salt samt ½ msk srirachasås. Blanda väl.
Låt såsen koka upp och tillsätt sedan köttsaften från kambenen. Koka därefter persikorna till de är helt mjuka i ca 10 minuter. Häll sedan såsen i en mixer.
Precis innan servering så värm upp ugnen med dess grillfunktion. Täck kambenen med såsen och tillaga dem i 5 minuter.
Servera med valfritt tillbehör och ett glas Bonza Reserve!
Hoppas det smakar!