Våra godaste Baby back ribs

Bonza Reserve

Art.nr. 6816-01

Bonza Reserve

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Vinet är smakrikt och generöst och passar perfekt till rätter som pulled pork eller ribs. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Baby back ribs

2.5 kg Kamben, membranet borttaget
Havssalt
2 ½ msk muscovadosocker
2 msk rökt paprikapulver
1 ½ msk hackad gul lök
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk hackad ingefära
280g konserverade persikor
170 ml äppelcidervinäger
1 tsk nymald svartpeppar
½ msk Srirachasås
1 msk olivolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 °C. Blanda paprikapulver, socker, salt i en skål. Gnugga in kambenen ordentligt med kryddblandningen samt ingefärna och slå in dem i foliepapper. Baka sedan dem i ugnen i 3h och 45 minuter. Häll av överbliven vätska i en behållare och låt kambenen svalna.

Medan revbenen bakar i ugnen så gör såsen. Sautera vitlök och lök i en panna med olja på medium värme.   När lökarna har mjuknat efter ca 4 minuter så tillsätt persikorna, rör runt ordentligt.

Tillsätt sedan äppelcidervinäger ½ msk socker, ½ msk salt samt ½ msk srirachasås. Blanda väl.

Låt såsen koka upp och tillsätt sedan köttsaften från kambenen. Koka därefter persikorna till de är helt mjuka i ca 10 minuter. Häll sedan såsen i en mixer.

Precis innan servering så värm upp ugnen med dess grillfunktion. Täck kambenen med såsen och tillaga dem i 5 minuter.

Servera med valfritt tillbehör och ett glas Bonza Reserve!

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg
Nästa inlägg