Våra godaste Baby back ribs

The Great Bonza Reserve

Art.nr. 6816-01

The Great Bonza Reserve

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Läs mer…


Du behöver

Baby back ribs

2.5 kg Kamben, membranet borttaget
Havssalt
2 ½ msk muscovadosocker
2 msk rökt paprikapulver
1 ½ msk hackad gul lök
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk hackad ingefära
280g konserverade persikor
170 ml äppelcidervinäger
1 tsk nymald svartpeppar
½ msk Srirachasås
1 msk olivolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 °C. Blanda paprikapulver, socker, salt i en skål. Gnugga in kambenen ordentligt med kryddblandningen samt ingefärna och slå in dem i foliepapper. Baka sedan dem i ugnen i 3h och 45 minuter. Häll av överbliven vätska i en behållare och låt kambenen svalna.

Medan revbenen bakar i ugnen så gör såsen. Sautera vitlök och lök i en panna med olja på medium värme.   När lökarna har mjuknat efter ca 4 minuter så tillsätt persikorna, rör runt ordentligt.

Tillsätt sedan äppelcidervinäger ½ msk socker, ½ msk salt samt ½ msk srirachasås. Blanda väl.

Låt såsen koka upp och tillsätt sedan köttsaften från kambenen. Koka därefter persikorna till de är helt mjuka i ca 10 minuter. Häll sedan såsen i en mixer.

Precis innan servering så värm upp ugnen med dess grillfunktion. Täck kambenen med såsen och tillaga dem i 5 minuter.

Servera med valfritt tillbehör och ett glas Bonza Reserve!

Hoppas det smakar!