Shepherd´s Pie – köttpaj och en god öl

Vinvalet till Shepherd´s Pie

Titus Saltaire (Nyhet)

Art.nr. 1364-01

Titus Saltaire (Nyhet)

  • Beska
  • Fyllighet
  • Sötma

Maltig smak med tydlig beska, inslag av sirapslimpa, örter, pomerans, knäck och torkad frukt Läs mer…


22,90 kr

Du behöver

Shepherd´s pie

375g malt nötkött
2 msk smör
1 gul lök, hackad
2.5dl köttbuljong
1.5 msk mjöl
Svartpeppar (nymalen)
1 tsk worcestershiresås
1 skuren morot
1.5 dl frysta ärtor
500g skalad potatis
30g smör
Salt
2-3 dl mjölk
Riven muskotnöt (valfritt)
1 dl Parmesanost

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader med grillfunktion. Smält smöret i en kastrull och fräs försiktigt löken gyllene i 5 minuter. Rör ner mjölet och sedan buljongen. Låt sjuda ett tag. Tillsätt kött, morot, salt peppar och worcestershiresås. Täck över med lock och låt sjuda försiktigt i 30 minuter. Tillsätt ärtorna mot slutet.

Under tiden blandningen sjuder så koka potatis. Låt den rinna av ordentligt och ånga bort den sista fukten på låg värme. Mosa potatisen och tillsätt varm mjölk och smör och blanda till en bra konsistens. Salta och peppra samt tillsätt riven muskotnöt.

Lägg köttfärsblandningen i en pajform. Sprid ut potatismoset över och skapa en grov yta med en gaffel. Sprid ut riven parmesan över moset.  Gratinera i ugnen för en gyllene yta, ca 5 minuter.

Till denna delikata middag vill vi tipsa er ölet Titus Saltaire

Låt det smaka!


Nästa inlägg