Shepherd´s Pie – köttpaj och Spanskt vin

Vinvalet till Shepherd´s Pie

Finca Villazan

Art.nr. 4391-01

Finca Villazan

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Vinet har en rubinröd färg och på näsan hittas toner
av röda frukter, moreller, mogna körsbär, skogsbär tillsammans
med fat. I munnen ges en fruktig attack med en tydlig syra som
ger längd och fräschör till vinet. Vinet har en bra struktur som
passar bra till mat. Vinet är mycket komplext med många lager
och viner på att luftas i karaff. Läs mer…


119 kr

Du behöver

Shepherd´s pie

375g malt nötkött
2 msk smör
1 gul lök, hackad
2.5dl köttbuljong
1.5 msk mjöl
Svartpeppar (nymalen)
1 tsk worcestershiresås
1 skuren morot
1.5 dl frysta ärtor
500g skalad potatis
30g smör
Salt
2-3 dl mjölk
Riven muskotnöt (valfritt)
1 dl Parmesanost

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader med grillfunktion. Smält smöret i en kastrull och fräs försiktigt löken gyllene i 5 minuter. Rör ner mjölet och sedan buljongen. Låt sjuda ett tag. Tillsätt kött, morot, salt peppar och worcestershiresås. Täck över med lock och låt sjuda försiktigt i 30 minuter. Tillsätt ärtorna mot slutet.

Under tiden blandningen sjuder så koka potatis. Låt den rinna av ordentligt och ånga bort den sista fukten på låg värme. Mosa potatisen och tillsätt varm mjölk och smör och blanda till en bra konsistens. Salta och peppra samt tillsätt riven muskotnöt.

Lägg köttfärsblandningen i en pajform. Sprid ut potatismoset över och skapa en grov yta med en gaffel. Sprid ut riven parmesan över moset.  Gratinera i ugnen för en gyllene yta, ca 5 minuter.

Till denna delikata middag vill vi tipsa er om vinet Finca Villazán.

Låt det smaka!


Nästa inlägg