Toad in the Hole enligt Taylor and Jones

Titus Saltaire (Nyhet)

Art.nr. 1364-01

Titus Saltaire (Nyhet)

  • Beska
  • Fyllighet
  • Sötma

Maltig smak med tydlig beska, inslag av sirapslimpa, örter, pomerans, knäck och torkad frukt Läs mer…


22,90 kr

Du behöver

Toad in the Hole

12 korvar, i stil med Prinskorv
1/2 dl smält smör
ca 2 1/2 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
3 dl mjölk, 3%
2 ägg
Salt
Nymalen svartpeppar
1 muffinsplåt eller mindre form

Vi frågade våra vänner på Taylors & Jones om vilka recept som passar bäst till ölet Titus Saltaire och de tipsade om ett par recept från deras kokbok Taylors & Jones Korvbok: Stoppa och laga korv med smaker från hela världen.

De tipsade om Toad in the Hole

Nej, det har inte med paddor att göra. Så vitt vi vet har den här rätten anor som sträcker sig långt tillbaka i tiden, till 1700-talet. Namnet på rätten sägs komma från liknelsen med en padda som grävt ner sig i marken så att endast huvudet är synligt. Oavsett vad så gör namnet helt klart att denna rätt sticker ut och inte blir bortglömd.

Idag är toad in the hole traditionell husmanskost i Storbritannien och ofta en favorit bland de yngre. Vilken sorts kött som döljer sig i Yorkshirepuddning-mixen kan variera, men fläskkorv är en av de mest traditionella och uppskattade varianterna.

Gör så här:

Sätt ugnen på 220°. Lägg en prinskorv och häll ca 1/2 tsk smält smör i varje muffinsform, eller tre i en större form. Vispa ihop mjöl, bakpulver, mjölk och ägg till en klumpfri smet. Salta och peppra. Sätt in muffinsplåten med korvarna i ugnen ca 5 minuter.

Ta ut formen och fyll varje form till 2/3 med smet.

Sänk värmen till 200°, sätt in muffinsplåten i ugnen igen och låt stå 15-20 minuter tills färgen är fint gyllenbrun.

Servera med ketchup som i England.

Till denna rätt serverar vi så klart ett öl från Yorkshire, Titus Saltaire