Bangers and Mash med lök enligt Taylors & Jones

Titus Saltaire (Nyhet)

Art.nr. 1364-01

Titus Saltaire (Nyhet)

  • Beska
  • Fyllighet
  • Sötma

Maltig smak med tydlig beska, inslag av sirapslimpa, örter, pomerans, knäck och torkad frukt Läs mer…


22,90 kr

Du behöver

Bangers and Mash

8 korvar, gärna från Taylors & Jones
2 vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin
8 gula lökar, tunt skivade
3 msk smör
2 tsk farinsocker
1 tsk worcestershiresås
2 lagerblad, gärna färska
1 kvist timjan
2 dl ljus kalvbuljong
1/2 dl Guinness
Salt
Nymalen svartpeppar

Potatispuré

600g mjölig potatis
75g rumsvarmt smör
2 dl vispgrädde
Salt
Nymalen svartpeppar

Vi frågade våra vänner på Taylors & Jones om vilka recept som passar bäst till ölet Titus Saltaire och de tipsade om ett par recept från deras kokbok Taylors & Jones Korvbok: Stoppa och laga korv med smaker från hela världen.

Det finns många brittiska mattraditioner men bangers and mash är en av de mest älskade. Den här maträtten serveras överallt – från road-side cafeér till finare krogar i innerstaden. Korvsorterna varierar, men Cumberland och Lincolnshire är bland de mest traditionella. It doesn´t get more British than this!

Gör så här:

KORV

Stek korvarna gyllenbruna i en stekpanna tillsammans med vitlöksklyftor och rosmarin. Ta ur korvarna och lägg på ett fat vid sidan om. Stek lök i smör och farinsocker på svag värme i samma panna. Tillsätt worcestershiresås. Tillsätt kryddor, buljong och öl. Obs det går utmärkt att byta ut Guiness mot Saltaire Titus!

Lägg i korvarna och dem bräsera i löken cirka 8 minuter. Löken ska vara helt genomkokt och vätskan inkokt.

POTATISPURÉ

Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Värm grädde och smör i en kastrull. Pressa potatisen och tillsätt den varma grädden. Smaka av med salt och peppar.

Servera tillsamman med en kall Titus Saltaire!

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg