Spenat och räklasagne med Ambra Rosa

Ambra Rosa

Art.nr. 9510801

Ambra Rosa

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Bärig, ungdomlig, mycket frisk smak med inslag av smultron, örter, persika, rabarber och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till fisk- och kycklingrätter eller sallader. Läs mer…


129 kr

Du behöver

Spenat och räklasagne

225g färsk lasagne
1 ½ tsk salt
900g färsk spenat
50g smör
1 stor gul lök, fint hackad
½ tsk salt
125ml tomatsås
600ml béchanel sås
50g parmesanost

Koka upp vatten i en stor kastrull och tillsätt salt, släpp sedan ner de färska lasagneplattorna i vattnet och låt koka försiktigt i 1 minut. Plocka upp plattorna ur vattnet och lägg i kallt vatten. Lägg sedan plattorna på en fuktig kökshandduk. Lägg spenaten utan vatten i en djup kastrull och tillaga på medium värme. Flytta sedan bort spenaten från värmen och finhacka den med en kniv.

Värm upp smöret i en stekpanna och tillsätt löken. Sautera på medium värme i ca fyra minuter. Tillsätt sedan räkorna och lökmixen och rör runt ordentligt så att allt blandar sig. Flytta bort från värmen och tillsätt spenaten och salt.

Värm upp ugnen till 200° C.

Blanda samman béchamelsås och tomatsås. Lägg såsen ner i en ugnsfast form samt applicera försiktigt pastaplattorna över. Lägg sedan spenat och räkblandningen över och sprid sedan ett jämt lager parmesan över. Repetera detta till ett par lager och avsluta med sås och ost.

Tillaga ca i ca 20 minuter eller tills såsen formar en gyllende yta.

Låt sedan vila i ca 10 minuter innan servering.

Servera tillsammans med Ambra Rosé

Hoppas det smakar!