Kyckling Francese

Ambra Rosa

Art.nr. 9510801

Ambra Rosa

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Bärig, ungdomlig, mycket frisk smak med inslag av smultron, örter, persika, rabarber och blodgrapefrukt. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, till fisk- och kycklingrätter eller sallader. Läs mer…


129 kr

Du behöver

Kyckling Francese

Två stora kycklingbröst, skurna till 4 filéer
2 stora ägg
Parmesanost, finriven
2 msk citronjuice
60 ml Mjöl
2 msk osaltat smör
4 msk olivolja
6–8 vitlöksklyftor, krossade
120 ml vitt vin
180 ml kycklingbuljong
240ml grädde
½ tsk svartpeppar
½ tsk salt
1 dl hackad persilja
Juice från ½ citron

Gör så här:

Vispa ägg, parmesanost, 2 msk citronsaft, en nypa salt och lite svartpeppar i en grund skål. Samt tillsätt mjölet i en annan skål. Salta och peppra ganska generöst i mjölskålen.

Hetta sedan upp en stekpanna till medelhög värme och tillsätt olja och smör. När smöret tystnat så ta doppa filéerna i mjöl och sedan i äggblandningen. Stek två filéer åt gången. Filéerna behöver ca 4 minuter på varje sida. När de stekts färdigt så lägg dem åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

Tillsätt sedan vitlöken till samma stekpanna och tillaga den i ca 1 minut, den är klar när vitlöken släpper aromämnen. Häll sedan på vin, kycklingbuljong samt persiljan och tillaga på hög värme i 5 minuter. Rör om och låt reducera ned. Sänk därefter värmen och tillsätt grädden, låg sjuda tills den tjocknat något.

Smaka av med och peppar. Rör sedan i citronjuice från en halv citron samt lägg tillbaka kycklingfiléerna och värm den i ca 2 minuter på svag värme.

Servera tillsammans med ris eller pasta.

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg
Nästa inlägg