Blanquettes de Veau


Château Pont de Brion (Nyhet)
Nyanserad, något aromatisk smak med fatkaraktär, inslag av gula äpplen, persika, krusbär, smör, kardemumma, nässlor, grillad citron, nougat och vanilj Läs mer…
Du behöver
Blanquette de Veau
1 kilo kalvkött
2 msk Mjöl
2 morötter, skivade
1 gul lök, skivad
150g skogschampinjon
25 cl vitt vin
1 kub grönsaksbuljong
1 kub kycklingbuljong
1 1/2 dl crème fraiche
1 citron, saften
1 äggula
Gör så här:
Bryn kalvköttet på medel värme i smör tills bitarna fått en fin brynt yta runt om. Strö 2 matskedar mjöl över köttet och blanda väl. Tillsätt därefter 2-3 glas vatten, buljongtärningar samt vin. Tillsätt mer vatten om det behövs så att köttet täcks helt.
Skär sedan morötterna i skivor och skiva löken, lägg dem tillsammans med svampen i grytan. Låt allt sedan sjuda på låg värme i 90-120 minuter. Rör om ibland och tillsätt vatten om det behövs.
Innan servering; blanda créme fraîche, äggula samt citronsaft i en skål. Tillsätt blandningen precis innan servering.
Rör runt och servera omedelbart.






