Blanquettes de Veau

Château Pont de Brion (Nyhet)

Art.nr. 201201

Château Pont de Brion (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Nyanserad, något aromatisk smak med fatkaraktär, inslag av gula äpplen, persika, krusbär, smör, kardemumma, nässlor, grillad citron, nougat och vanilj Läs mer…


Du behöver

Blanquette de Veau

1 kilo kalvkött
2 msk Mjöl
2 morötter, skivade
1 gul lök, skivad
150g skogschampinjon
25 cl vitt vin
1 kub grönsaksbuljong
1 kub kycklingbuljong
1 1/2 dl crème fraiche
1 citron, saften
1 äggula

Gör så här:

Bryn kalvköttet på medel värme i smör tills bitarna fått en fin brynt yta runt om. Strö 2 matskedar mjöl över köttet och blanda väl. Tillsätt därefter 2-3 glas vatten, buljongtärningar samt vin. Tillsätt mer vatten om det behövs så att köttet täcks helt.

Skär sedan morötterna i skivor och skiva löken, lägg dem tillsammans med svampen i grytan. Låt allt sedan  sjuda på låg värme i 90-120 minuter. Rör om ibland och tillsätt vatten om det behövs.

Innan servering; blanda créme fraîche, äggula samt citronsaft i en skål. Tillsätt  blandningen precis innan servering.

Rör runt och servera omedelbart.