Butter board – Ett festligt och kul sätt att matcha mat och vin!

För ett tag sedan så översvämmades nätet av den virala Tiktok trenden ”Butter boards” och det är inte konstigt för det är ett väldigt trevligt sätt att äta på och en fantastisk variationsrikt sätt att matcha mat och vin då så många smakförstärkare finns med.

Låt säga att ni är sugna på krispig Sauvignon blanc. Välj då en Sancerre eller Morandé Estate Sauvignon Blanc och lägg på getost, lite honung, kanske ett uppskuret fikon och en mandel eller två. Har ni flera viner så varför inte variera fler smakkombinationer i ett rutnät på er smörbräda! Och när vi ändå håller på att experimentera för fullt. Varför inte låta Arlas smör konkurrensutsättas av ett franskt eller danskt smör! Bäst resultat blir det om smöret precis är bredbart och att ni toppar med ingredienser relativt omgående. En del färska örter oxiderar ganska snabbt så håll det färskt och nygjort. Dock kan ni bre på smöret och hålla det svalt i förtid.

Tips på härliga smaker som topping:

Kapris
Skivad rödlök
Ansjovis eller ansjovispasta
Nduja
Färska örter
Rostad vitlök
Färskt malen svartpeppar
Agave nektar
Ätbara blommor
Torkade körsbär
Smulad blåmögelost
Hackad brie
Smaksatt olivolja
Färskt apelsinskal
Lönnsirap
Varm honung
Balsamisk reducering
Färsk frukt
Dadlar
Torkade tranbär
Nötter
Färskt citronskal
Färskt limezest
Krossade paprikaflingor
Honung
Granatäpplefrön
Chiliolja
Rosmarin Salt
Smulad getost
Olivolja
Chiliflingor

Bubbel är alltid en härlig kombo så varför inte poppa en lyxig flaska Cava Roy, eller bubbelburk!

Hoppas det smakar!

Bubbelburk (Nyhet)

Art.nr. 754715

Bubbelburk (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Beska

Fruktig, ungdomlig smak med inslag av persika, gröna äpplen, örter, päron och lime. Läs mer…