Tacolasagne och en fruktbomb från australien


Du behöver
Tacolasagne
450 g nötfärs
2dl hackad grön paprika
Halv hackad gul lök
1½ dl vatten
1 paket Tacokrydda
1 burk 230 g avrunna svarta bönor
1 burk 230 g mexikanska tomater tärnade, odränerade
6 tortillasmjöl
1 burk 230 g refried beans
7 ⅛ dl riven ost
Gör så här:
Stek lök, köttfärs och grön paprika i matfett medelhög värme tills dessa att köttfärsen fått färg. Blanda vatten och tacokrydda och låt koka upp. Låt det sedan sjuda i två minuter utan lock.
I en annan kastrull blanda svarta bönor och tomat. Låt koka i ca 10 minuter, inte mer.
Ta fram en ugnsplåt och smörj den med olivolja. Lägg tortillabröd i botten och lägg sedan på 1/3 av bönorna, köttfärsen och ost. Upprepa detta två gånger och se till att toppen täcks av ost.
Grädda i 175° i 25-30 minuter till dess att allt ost smält ordentligt.
Servera tillsammans med en guacamole och en salsa verde samt ett glas Carpone Durif!





