Ugnsbakad havsabborre och ett torrt underbart vin till

Verus Vineyards Sauvignon Blanc (Nyhet)

Art.nr. 2720-01

Verus Vineyards Sauvignon Blanc (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Torrt, friskt och druvtypiskt vin med inslag av passionsfrukt, kiwi, vinbärsblad, fläder, krusbär och örter. Läs mer…


119 kr

Du behöver

Havsabborre

600g Havsabborre
200g potatis
1 knippe dragon
1 knippe dill
1 paket Cocktailtomater
1 citron
3 msk smör
Olivolja
Salt
Peppar

För att fira att vi denna vecka har lanserat Verus Vineyards Sauvignon Blanc i det fasta sortimentet på systembolaget så vill vi bjuda på en riktigt härlig mat och vinmatchning med just det vinet! Och kan det bli godare än ugnsbakad havsabborre?

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader samt salta och koka upp vatten till potatis.

Lägg fisken i en ugnsform.

Krydda fisken med salt och peppar samt de färska kryddorna, krydda och fyll även fisken med färska kryddor, ett par rejäla klickar smör. Lägg tomaterna och skivad citron runt om fiskarna i en ugnsform.  Toppa med ett par droppar olivolja och ställ i ugnen. Detta tar ca 20 minuter, ni vill att innertemperaturen skall va 50 grader eller tills ryggfenan börjar släppa.

Koka potatisen och servera den rykande het med en dillkvist till fisken!

Önkar ni mer smak på anrättingen så går det att tillsätta kapris, oliver, timjan, rosmarin.

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg

Vin-quiz nr 6

Nästa inlägg