Julig amerikansk biff med senapspotatis

Les Pious Côtes du Rhône

Art.nr. 246901

Les Pious Côtes du Rhône

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Tydliga toner av mörka och röda bär och en ursprungstypisk kryddighet. Här finns även toner av lakritsrot och vilda örter. Ett välbalanserat vin med lång eftersmak som passar utmärkt till grillat och buffé. Läs mer…


90 kr

Du behöver

Kryddig Biff

600 g putsad och utskuren biff i bit.
1 tsk chilipulver
1 tsk flingsalt
1 tsk gula senapsfrön
2 krm nymald svartpeppar
2 krm mald eller finriven muskotnöt
1 krm malda nejlikor
1 tsk rivet apelsinskal
1 vitlöksklyfta
2 msk smör

800g Delikatesspotatis
Blandade salladskott

Dressing

3 msk +2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk flingsalt
2 krm nymald svartpeppar
1 msk senapsfrön
1/2 dl finhackad persilja
1 msk grovmald dijonsenap

Här kommer ett julinspirerat recept på en härligt kryddig biff med god senapspotatis till!

Gör så här:

  1. Kött: Blanda de torra kryddorna noga med det fuktiga apelsinskalet. Klappa in kryddorna runt om det putsade köttet. Låt det ligga medan ni tillagar potatisen.
  2. Potatis: Skrubba potatisen och koka den nätt och jämnt färdig. Låt svalna lite.
  3. Blanda 3 msk av olivoljan med pressad vitlök och övriga ingredienser till dressingen.
  4. Skär potatisen mitt itu. Hetta upp en grillpanna. Pensla med 2 msk olivolja och grilla snittytorna på potatisen.
  5. Blanda potatisen med dressingen. Låt stå och dra.
  6. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och skiva vitlöken. Fräs den i smör. Ta upp vitlöken och bryn köttet runt om i smöret. Se till att värmen inte blir för hög så att kryddorna runt köttet inte får för mycket färg.
  7. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat.
  8. Stick in en köttermometer i köttets ena kortsida och ställ in i mitten av ugnen.
  9. stek till en inner-temperatur av 60 grader. Linda sedan in köttet i aluminiumfolie och låt ligga i ca 10 minuter.
  10. Skör köttet i skivor och servera med potatisen och blandade salladsskott.

Till detta serveras en härligt cotes du Rhone från Remi Pouizin, Les Pious!


Föregående inlägg

Vin-quiz 11

Nästa inlägg