Julens godaste revbenspjäll – Marinerade i öl och Chili

Q Malbec

Art.nr. 2664-01

Q Malbec

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av blåbär, sötlakrits, viol, björnbär, kakao och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött Läs mer…


Du behöver

Revben och kryddmix

1 kg Spareribs/Kampben
3 dl ljus öl
1 tsk torkad koriander
1 tsk rökt paprika
1 tsk kummin
1 tsk torkad vitlök
1 tsk chili

Glaze

0.6 dl Worcestershire
0.6 dl BBS sås (Sweet baby ray)
2 msk ketchup
2 msk olivolja

Upptäck ett smakrikt recept på revbensspjäll marinerade i öl och chili, perfekt för julbordet. Dessa möra revben får sin unika smak från en kryddblandning med torkad koriander, rökt paprika, kummin, torkad vitlök och chili, som masseras in i köttet och får marinera i kylen i cirka två timmar. Efter marineringen bakas revbenen i ugnen med ljus öl, vilket ger en saftig och smakrik bas. En glaze av Worcestershire-sås, BBQ-sås, ketchup och olivolja penslas på innan en kort grillning, vilket ger en läcker yta och förhöjer smakerna ytterligare. Servera dessa revben med dina favorittillbehör för en minnesvärd måltid.

Gör så här:

Skölj av revbenen under rinnande kallt vatten och torka av med hushållspapper. Lägg revbenen i en ugnsfast form.

Blanda alla ingredienser i en skål och grugga in kryddorna på bägge sidor av revbenen, lägg sedan revbenen i kylen och låt smakerna gå in ordentligt i köttet under ca 2 timmar.

Värm upp ugnen till 180 grader. Häll ölen i formen under revbenen och täck med aluminiumfolie. Baka sedan i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Mixa samtidigt alla ingredienser till glazen i en skål. Ta bort folien och sätt ugnen på grill så att en läcker yta uppstår. Ungefär här är det dags att ha en bra glöd eller att sätta igång sin gasolgrill.

Pensla på ett generöst lager med glaze och grilla sedan i 5 minuter.

Till dessa goda ribs vill vi ha ett fruktigt och smakrikt vin och valet faller denna gång på Q Malbec, en fruktbomb från Sydöstra Australien!