Spaghetti och köttfärssås som tar 24h


Pava Garnacha Tintorera
Fruktig, ungdomlig smak med inslag av fat, skogshallon, kryddor, plommon, choklad och viol Läs mer…
Du behöver
Långkokt köttfärsås
500 g högkvalitativ nötfärs
1 stor gul lök, finhackad
2 morötter, fint riven
2 selleristjälkar, fint hackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
200 ml rött vin
2 burkar krossade tomater (ca 800 g)
1 burk tomatpuré (70 g)
500 ml högkvalitativ köttbuljong
2 lagerblad
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
Salt och svartpeppar efter smak
500 g spagetti
Färskriven parmesan för servering
Spaghetti och köttfärssås är en av de rätter som vi svenskar äter mest av. En favorit som alla i familjen gillar. Men vad händer om vi låter alla smaker koka ur ingredienserna i 24h?
DET BLIR JÄTTEGOTT!
Här kommer vårt bästa recept på långkokt spaghetti och köttfärssås! Till detta mustiga recept serverar vi ett lika mustigt vin.
Instruktioner:
- Värm upp en stor, tung bottenpanna på medelvärme. Lägg i nötfärsen och bryn den tills den är genomstekt. Ta bort köttet från pannan och lägg åt sidan.
- I samma panna, tillsätt lite olivolja och stek lök, morötter, selleri och vitlök tills de är mjuka och genomskinliga, cirka 10 minuter.
- Tillsätt vinet till grönsakerna och låt det sjuda i några minuter, skrapa botten på pannan för att lossa alla smakrika bitar.
- Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpurén, köttbuljongen, lagerbladen, oreganon, basilikan och det brynta köttet tillbaka i pannan. Blanda väl.
- Minska värmen till låg, täck pannan och låt såsen sjuda mycket långsamt i 18-24 timmar. Rör om då och då för att säkerställa att ingenting bränns i botten av pannan. Om såsen verkar bli för torr, tillsätt mer buljong eller vatten.
- När såsen har kokat klart, smaka av med salt och svartpeppar.
- Koka spagetti enligt anvisningarna på förpackningen. Servera den kokta spagettin med den långkokta Bolognesen och toppa med färskriven parmesan.
Observera att det krävs konstant övervakning av såsen medan den sakta kokar. Om du vill kan du även göra såsen i en långsam spis (slow cooker) för att underlätta processen.
Smaklig måltid!






