Vinquiz om den svenska vinindustrin

Testa er kunskap om vad ni kan om Sveriges vinindustri!

  1. Fråga: I vilka två huvudregioner i Sverige finns de flesta vingårdarna?
  2. Fråga: Vilken är den främsta druvsorten som odlas i Sverige för produktion av vitt vin?
  3. Fråga: På grund av Sveriges norra läge, vilken unik teknik används ofta för att hjälpa druvorna att mogna?
  4. Fråga: Vilken större händelse i början av 2000-talet gav ett betydande uppsving för tillväxten inom den svenska vinindustrin?
  5. Fråga: Vilken svensk ö, som också är känd för sin medeltida arkitektur, har sett en ökning av vingårdsplanteringar de senaste åren?
  6. Fråga: Vilken typ av vin – stilla, mousserande eller dessertvin – har fått internationell uppmärksamhet för sin höga kvalitet i Sverige?
  7. Fråga: Vilken klimatförändring anses vara en potentiell fördel för svensk vinodling?
  8. Fråga: Vilken typ av klimat har svenska vingårdar generellt sett: maritimt, kontinentalt eller Medelhavsklimat?
  9. Fråga: Vad är termen för ett vin som görs på ekologiskt odlade druvor utan tillsats av svavel?
  10. Fråga: Förutom druvvin, vilken annan typ av ”vin” är Sverige historiskt känt för att producera?

 

 

 

Svar:

  1. Skåne och Gotland
  2. Solaris
  3. Användningen av reflekterande lakan eller folie för att rikta mer solljus mot vinrankorna.
  4. Sveriges inträde i Europeiska unionen
  5. Gotland
  6. Mousserande viner
  7. Stigande genomsnittstemperaturer, vilket potentiellt kan förlänga odlingsperioden och mognadsperioden för druvor.
  8. Maritimt
  9. Naturvin
  10. Mjöd eller honungsvin
Bubbelburk (Nyhet)

Art.nr. 754715

Bubbelburk (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Beska

Fruktig, ungdomlig smak med inslag av persika, gröna äpplen, örter, päron och lime. Läs mer…



Föregående inlägg
Nästa inlägg