Så serverar du en ofiltrerad prosecco

En ofiltrerad prosecco som Montelvini Il Brutto kan med fördel serveras och avnjutas på två sätt. Dekanterad eller au naturel.

Montelvini Il Brutto är en mycket eftertraktad Asolo DOCG som är naturlig och ofiltrerat efterjäst i flaskan enligt de finaste traditionerna av vinframställning från Asolos kullar. Jästen lägger sig på botten, vilket ger en naturlig, mineralrik och mjuk karaktär trots avsaknaden av druvsocker.

1. Dekanterad

  • Låt flaskan stå upprätt i minst två dagar; bottensatsen från efterjäsningen kommer att sjunka till botten av flaskan.
  • Öppna flaskan utan att skaka innehållet och häll försiktigt vinet i en karaff eller i glaset. Se till att bottensatsen stannar kvar i flaskan och häll upp tills det återstår två fingrar med vin i flaskan.

Smaken är i detta fall mycket lik vad man förväntar sig av en Asolo Prosecco DOCG; fruktig och blommig med en mineralisk och salt avslutning.

2. Au naturel

  • Skaka försiktigt flaskan så att jästsedimentet blandas genom vinet och vinet blir grumligt.
  • Nu kan du njuta av smaken av Il Brutto i dess sanna form.

Jästen ger vinet smak av umami och brödiga toner, munkänslan är rik och fyllig, eftersmaken är lång och bestående.

Il Brutto Asolo DOCG Prosecco Superiore Sui Lieviti, 2022

Art.nr. 252701

Il Brutto Asolo DOCG Prosecco Superiore Sui Lieviti, 2022

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, ungdomlig, mycket frisk, aningen blommig smak med inslag av päron, kex, gröna äpplen, vit persika, örter, kiwi och lime. Läs mer…



Föregående inlägg

Blomkål Parmigiana