Vin Doux Naturel: Frankrikes Söta Förföriska Viner

Upptäck charmen med Vin Doux Naturel, en förtrollande kategori av söta, förstärkta viner från Frankrike. Dessa utsökta viner, däribland den berömda Maury, framställs genom en unik process där druvsprit tillsätts till musten under jäsningen. Denna teknik avbryter jäsningen tidigt, vilket bevarar vinets naturliga sötma och skapar en rik, komplex smakprofil.

Maury, producerad av Domaine Poudéroux, exemplifierar elegansen och djupet hos Vin Doux Naturel. Med toner av mogna bär, torkade frukter och en antydan av krydda är detta vin perfekt att njuta av med dessert eller som en lyxig avslutning på en måltid.

I Hjärtat av kommunen Maury ligger producenten Domaine Pouderoux vingård. Familjen Pouderoux har sedan år 1826 brukat marken. Domaine Grundades av Bellisens Pouderoux år 1852 och de första planteringarna av vinrankor gjordes redan år 1901. Bellisens byggde år 1896 producentens egendom som ännu idag både fungerar som vineri och familjehem för familjen Pouderoux. Bellisens son Paul Pouderoux född 1909 var en pionjär i Maury och familjen vill gärna ta åt sig äran för att han var den person som låg bakom att Maury blev en egen appellation genom sitt outtröttliga arbete med att försvara områdets egna AOP klassificering.

Läs mer om vinet via denna länk 

Skål för livets söta stunder!

Domaine Pouderoux Maury

Art.nr. 780602

Domaine Pouderoux Maury

  • Sötma
  • Fyllighet

Fruktig och söt med inslag av blåbär, anis och läder. Grenachedruvans pepprighet kommer tydligt fram i vinets smak och ger en bra kompletterande och kryddig uppstramning. Läs mer…