Fredagssnackset är goda och nyttiga fries!

Francisco Gomez är passar utmärkt till detta fredagssnacks!

Art.nr. 659801

Francisco Gomez är passar utmärkt till detta fredagssnacks!

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Ungdomligt, fruktigt och kryddigt med inslag av mörka körsbär, plommon och örter. Läs mer…


Du behöver

Fredagssnacks

Zuccini
Sötpotatis
Morot
Flertalet rotfrukter och fasta grönsaker fungerar även bra.
Olivolja
Salt
Peppar
Favoritkryddor

Fredagsmys kräver snacks. Goda och nyttiga fries är lätt att göra i ugnen.

Gör så här:

Skär zuccini, morot eller sötpotatis i stavar. Var noga med att ta bort kärnhuset på zuccinin. Blanda 2 dl panko-ströbröd med 50 g finriven parmesan och generöst av dina favoritkryddor samt salt och peppar.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och ringla över olivolja. Vispa upp två ägg och doppa grönsaksstavarna i äggblandningen, doppa dem sedan i pankoblandningen och lägg upp på bakplåtspapperet.

Ringla över lite mer olivolja och grädda i ugnen på 225 grader tills de är gyllenbruna och krispiga.

Vill ni tips på tio nyttiga dipsåser så spana in denna länk.

Till dessa härliga fries så passar ett fruktigt och smakrikt vin utmärkt. Vårt tips är här det ekologiska och biodynamiska Francisco Gomez från Alicante i Spanien.