Laxbullar “Salmon Cakes” och Chardonnay!

Till denna maträtt rekommenderar vi detta vin

Cameleon Unoaked Chardonnay

Art.nr. 603101

Cameleon Unoaked Chardonnay

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Koncentrerad frukt med grönt äpple och päron med noter av vanilj, mango och lime. Fruktig och fylligt med en frisk eftersmak. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Laxbullar

450g potatismos
150g rökt lax, grovt hackad
3 msk färsk dill
zest från en liten citron
2 msk kapris, fint hackad
2 msk vetemjöl
1 msk oliv olja
crème fraîche

Laxbullar eller Salmon cakes är en snabblagad och god rätt som de flesta tycker om. Det är även en perfekt måltid att laga när det finns rester av potatismos eller lax kvar efter en middag.

Gör så här:

Lägg i potatismos i en bunke och tillsätt den hackade laxen, dill, citronzest samt kapris och blanda väl. Forma sedan 8 bullar av smeten och pudra dem med vetemjöl.

Hetta upp olja på medium värme i en stekpanna och stek därefter laxbullarna i ca 3 minuter på vardera sida tills de är gyllene. Servera tillsammans med crème frîche och dill samt en citronskiva.

Chardonnay är en av vinvärldens mest populära druvor och den presenteras på oerhört många sätt. Vare sig den tar sig form som en blanc de blanc Champange, eller Chablis eller en tropisk fruktbomb från nya världen så är det mycket älskad druva.

Till laxen och citrussmaken i detta recept så passar en Chardonnay från nya världen utmärkt, med sin djupa frukt men samtidigt friska syra så blir Camaleon Unoaked Chardonnay en perfekt matchning.