Laxbullar ”Salmon Cakes” och Chardonnay!

Till denna maträtt rekommenderar vi detta vin

Eden garden of dreams (Nyhet)

Art.nr. 2627-07

Eden garden of dreams (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ett ekologiskt torrt friskt och generöst fruktigt vin med inslag av äpplen, tropiskt frukt, citrus och en lätt fatkaraktär. Läs mer…


Du behöver

Laxbullar

450g potatismos
150g rökt lax, grovt hackad
3 msk färsk dill
zest från en liten citron
2 msk kapris, fint hackad
2 msk vetemjöl
1 msk oliv olja
crème fraîche

Laxbullar eller Salmon cakes är en snabblagad och god rätt som de flesta tycker om. Det är även en perfekt måltid att laga när det finns rester av potatismos eller lax kvar efter en middag.

Gör så här:

Lägg i potatismos i en bunke och tillsätt den hackade laxen, dill, citronzest samt kapris och blanda väl. Forma sedan 8 bullar av smeten och pudra dem med vetemjöl.

Hetta upp olja på medium värme i en stekpanna och stek därefter laxbullarna i ca 3 minuter på vardera sida tills de är gyllene. Servera tillsammans med crème fraîche och dill samt en citronskiva.

Chardonnay är en av vinvärldens mest populära druvor och den presenteras på oerhört många sätt. Vare sig den tar sig form som en blanc de blanc Champange, eller Chablis eller en tropisk fruktbomb från nya världen så är det mycket älskad druva.

Till laxen och citrussmaken i detta recept så passar en Chardonnay från nya världen utmärkt, med sin djupa frukt men samtidigt friska syra så blir Eden garden of dreams Chardonnay en perfekt matchning.

TIPS: se guide vin som passar till fisk