Laxburgare (Salma) med Guacamole

Vinmatchningen till receptet är Org de Rac Reserve Chardonnay

Org de Rac Chardonnay

Art.nr. 293001

Org de Rac Chardonnay

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av äpplen, brynt smör, päron, örter och apelsin Läs mer…


Du behöver

SALMA-burgare

1 st hel SALMA-loin
2 msk olivolja
1 st Santa Maria BBQ Chipotle & Citrus Rub
4 st skivor surdegsbröd
1 st stor rödlök
1 stor bifftomat
1 huvud romansallad
1 buffelmozzarella
salt & peppar

Guacamole

2 mogna avokado
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 mogna fasta tomater
1/2 kruka koriander
1 lime
salt & peppar

Gör så här:

Skär laxen i fyra lika stora bitar och gnid in dem med olja och rub. Skär kanterna av surdegsbrödet och dela skivorna i fina trekanter. Skiva rödlöken och tomaterna i centimetertjocka skivor sim du vänder i matolja, salt och peppar. Lossa fina blad från romansalladen, och skär mozzarellan i halvcentimetertjocka skivor.

Grilla surdegsbrödet, löken och tomaterna tills de fått färg utan att grönsakerna tappar spänst. Grilla laxen hastigt på båda sidor. Montera sedan ihop burgarna genom att varva bröd,lax, ost och grönsaker.

Tärna avokado och hacka löken och vitlöken fint. Dela tomaterna och gröp ur kärnhusen. Tärna tomatköttet så fint du kan och strimla bladen från koriandern. Blanda alla grönsakerna tillsammans med limefrukten. Smaka av med salt och peppar.