Världens godaste marinad och kycklinglår
Finns det något godare än grillad kyckling? Här delar vi med oss av vår bästa marinad som lyfter denna klassiska grillrätt till nya höjder!


The Great Bonza Reserve
Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Läs mer…
Du behöver
Kyckling och marinad
1.5 kg kycklinglår
2 paket bacon
1 dl olivolja
1 tsk havssalt
½ tsk mald svartpeppar
½ tsk Paprikapulver
½ tsk kummin
¼ Cayenne peppar
2 vitlöksklyftor, hackad
3 msk hackad lök
1.3 dl hackad persilja
33 cl öl
(Önskas mer hetta kan en chili tillsättas)
Saftiga, smakrika och fulla av karaktär – dessa kycklinglår får marinera i en mustig blandning med öl, vitlök, persilja och kryddor innan de lindas i bacon och grillas till perfektion. Serveras med krämig coleslaw och ett glas kraftfullt rödvin – Bonza Reserve.
Så gör du
Blanda olivolja, salt, peppar, paprikapulver, kummin, cayennepeppar, vitlök, lök, persilja och öl i en stor skål eller direkt i en plastpåse.
Lägg i kycklinglåren och se till att de täcks ordentligt av marinaden. Förslut påsen och pressa ut så mycket luft som möjligt. Låt marinera minst 1 timme, helst över natten.
Ta fram kycklingen ca 20 minuter innan grillning. Linda in varje lår i en baconskiva.
Grilla kycklingen på medelhög värme tills innertemperaturen når ca 75 °C och baconet fått fin färg.
Servera gärna med coleslaw eller andra fräscha sommartillbehör.
Vinmatchning – The Great Bonza Reserve
Art.nr. 6816-01
Ett australiensiskt rödvin med kompakt och intensiv doft, fylld av blåbär, plommon och eucalyptus. Smaken bjuder på choklad, rostade fat och mjuka men oblyga tanniner – perfekt för att möta rökigheten från grillen och sältan i baconet.
FAQ – Vanliga frågor
Kan jag byta ut kycklinglår mot kycklingbröst?
Ja, men kycklinglår blir saftigare och tål bättre att grillas.
Måste jag använda öl i marinaden?
Öl ger djup smak, men kan bytas ut mot exempelvis kycklingbuljong eller äppeljuice för alkoholfritt alternativ.
Vilken typ av bacon passar bäst?
Tunnskivad rimmat bacon ger bäst resultat – det blir krispigt utan att ta över smaken.






