Kycklinggratäng med tryffel och parmesan

The Fox and the grapes

Art.nr. 236201

The Fox and the grapes

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mycket mustigt, fruktigt, smakrikt vin med inslag av plommon, björnbär, kryddor, körsbär och färska örter. Läs mer…


Du behöver

Kycklinggratäng med tryffel och parmesan

4 Kycklingfiléer
2dl Parmesan/vitlöks crème fraiche
300g Ricotta
ca 3 dl vitt vin
5 st Soltorkade tomater
80g Babyspenat
20 st Basilikablad
2 dl Kycklingfond
Salt & Peppar
150-200g Gratängost
2,5 dl Matlagningsgrädde
1.5 dl riven parmesan
några stänk Vit tryffelolja
Smör och olivolja till stekning
Pasta

Gör så här:

Värm upp ugnen till 175°. Skär kycklingfiléerna i lagom stora tuggvänliga bitar, lägg åt sidan.

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar och när en minut återstår så häll av vattnet och och skölj med vatten. Låt pastan sedan ligga kvar i kastrullen med lock på.

Hetta sedan upp en olja eller smör i en tjockbottnad kastrull till medium hög värme. Stek kycklinbitarna så att de får färg och prova en större bit för att se om den är helt tillagad. Tillsätt därefter de resterande ingredienserna förutom pastan. Låt allt sjuda och smaka av med salt och peppar samt kycklingfond. Om såsen känns för vattnig så sikta försiktigt över maizena till ni fått en krämig konsistens.

Lägg därefter pastan i en gratängform och häll såsen över. Toppa med ett generöst lager riven gratängost.

Servera tillsammans med en matig italiensk tomatsallad och ett glas The Fox and the Grapes!

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg
Nästa inlägg