Galetter med rökt lax

Sancerre Domaine Vieux Pruniers

Art.nr. 5494-02

Sancerre Domaine Vieux Pruniers

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ett ungt, mycket friskt, ursprungstypiskt, något aromatiskt vin med inslag av mineral, päron, svartvinbärsblad, krusbär och citron. Läs mer…


Du behöver

2 stora potatisar
3 msk solrosolja
2 msk parmesanost
Kosher salt
Peppar
Skivad gräslök
hackad dill
gräddfil

Börja med att skala en stor potatis som ni sedan river med ett rivjärn.

Lägg potatisen i en kökshandduk och vrid ur all vätska som ni kasserar.

Tillsätt olja i en stor stekpanna. Lägg hälften av den rivna potatisen i stekpannan på medium-låg värme. Strö parmesanost över den rivna potatisen och täck med resten av potatisen.

Salta och peppra och tillaga i 5-6 minuter.

Vänd potatisen och ringla lite mer olja kring sidorna så det frasar till.

Öka värmen till medium och stek ytterligare 1-2 minuter tills den är gyllene.

Servera med mer parmesanost, salt och peppar, lök och örter. Samt skivor av rökt lax.

Skär i kvartar och ät genast.

I glaset Sancerre så klart!


Föregående inlägg

Vegetarisk lasagne!

Nästa inlägg