Fyllda kycklinglår med aprikos och pistaschnötter

Domaine de Mourchon Tradition – Lanseras 2023-03-24 (Nyhet)

Art.nr. 9577901

Domaine de Mourchon Tradition – Lanseras 2023-03-24 (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mörkt fruktigt med läckra toner av björnbär och körsbär. Fin kryddighet av lagerblad och svarta oliver. Stabila men mjuka och harmoniska tanniner samt en pigg och fräsch syrlig längd. Läs mer…


Du behöver

4 benfria kycklinglår
1/4 kopp torkade aprikoser, hackade
1/4 kopp pistaschnötter, hackade
1 bevarad citron, fruktkött borttaget och skal hackat
2 msk olivolja
Salt och peppar
1/2 kopp kycklingbuljong
1/2 kopp vitt vin
8 violett kronärtskockor, trimmade och halverade
1 kopp kycklingbuljong
1 kopp couscous
1 msk smör
1 msk hackad persilja
1 msk hackad koriander
1 msk hackad mynta
2 msk granatäppelsirap

 

Instruktioner:

  1. Förvärm ugnen till 190°C.
  2. I en liten skål, blanda de hackade aprikoserna, pistaschnötterna och det bevarade citronskal.
  3. Skär ett litet snitt i varje kycklinglår för att göra en ficka. Fyll fickan med aprikosblandningen.
  4. Hetta upp 1 matsked olivolja i en stor ugnssäker stekpanna över medelhög värme. Krydda kycklinglåren med salt och peppar och lägg dem i stekpannan. Bryn på alla sidor tills de är gyllenbruna, ca 3-4 minuter per sida.
  5. Tillsätt 1/2 kopp kycklingbuljong och 1/2 kopp vitt vin i stekpannan. Låt det sjuda och överför sedan stekpannan till den förvärmde ugnen. Baka i 15-20 minuter, eller tills kycklingen är genomkokt och den interna temperaturen når 74°C.
  6. Under tiden som kycklingen bakar, förbered de brynta violett kronärtskockorna. Hetta upp den återstående matskeden av olivolja i en stor stekpanna över medelvärme. Lägg i kronärtskockorna och stek i 3-4 minuter, eller tills de är lätt brynta. Tillsätt 1 kopp kycklingbuljong och låt det sjuda. Täck och koka i 10-15 minuter, eller tills kronärtskockorna är mjuka.
  7. I en separat kastrull, koka upp 1 kopp vatten. Rör i couscousen och ta bort kastrullen från värmen. Täck och låt stå i 5 minuter. Fluffa upp med en gaffel och rör i smöret, hackad persilja, koriander och mynta.
  8. För servering, skeda herbed couscous på tallrikar. Toppa med en kycklinglår och en sked brynta kronärtskockor. Ringla över granatäppelsirap och servera omedelbart.

Föregående inlägg