Ugnsbakad lax med potatis och senap


Mooi by Org de Rac
Ungdomlig, aromatisk smak med inslag av nässlor, svartvinbärsblad, päron, örter och citrus Läs mer…
Du behöver
Laxlåda
750g potatis
1 broccolihuvud
1 burk crème fraîche
2 msk grov senap
4 laxfileér
en handfull parmesanost
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Skär potatisen i klyftor och lägg dem i en ungsfast form samt skvätt lite olja över dem. Baka i ugnen i ca 10 minuter till de nästan är klara. Vänd potatisen halvvägs genom tiden. Tillsätt broccoli och låt den baka i ytterligare 3 minuter.
Blanda crème fraîche och senap med salt och peppar. Lägg ut laxen över potatisen och broccolin samt sprid ut såsen med en sked jämt i hela formen , se till att broccolin är väl täckt av sås.
Sänk temperaturen till 175 grader, sätt på grillfunktionen på ugnen och strö över osten. Låt baka vidare i 12 minuter tills fisken är genomkokt, såsen bubblar och toppar av potatisen är gyllene!
Till denna comfort-rätt så rekommenderar vi ett friskt vin med lite kropp och en bra matchning är Mooi Sauvignon Blanc
Hoppas det smakar