Ugnsbakad lax med potatis och senap


Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon
Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…
Du behöver
Laxlåda
750g potatis
1 broccolihuvud
1 burk crème fraîche
2 msk grov senap
4 laxfileér
en handfull parmesanost
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Skär potatisen i klyftor och lägg dem i en ungsfast form samt skvätt lite olja över dem. Baka i ugnen i ca 10 minuter till de nästan är klara. Vänd potatisen halvvägs genom tiden. Tillsätt broccoli och låt den baka i ytterligare 3 minuter.
Blanda crème fraîche och senap med salt och peppar. Lägg ut laxen över potatisen och broccolin samt sprid ut såsen med en sked jämt i hela formen , se till att broccolin är väl täckt av sås.
Sänk temperaturen till 175 grader, sätt på grillfunktionen på ugnen och strö över osten. Låt baka vidare i 12 minuter tills fisken är genomkokt, såsen bubblar och toppar av potatisen är gyllene!
Till denna comfort-rätt så rekommenderar vi ett friskt vin med lite kropp och en bra matchning är Spier Sauvignon Blanc Semillon!
Hoppas det smakar