Ugnsbakad lax med potatis och senap

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon (Nyhet)

Art.nr. 223401

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Laxlåda

750g potatis
1 broccolihuvud
1 burk crème fraîche
2 msk grov senap
4 laxfileér
en handfull parmesanost

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader. Skär potatisen i klyftor och lägg dem i en ungsfast form samt skvätt lite olja över dem. Baka i ugnen i ca 10 minuter till de nästan är klara. Vänd potatisen halvvägs genom tiden. Tillsätt broccoli och låt den baka i ytterligare 3 minuter.

Blanda crème fraîche och senap med salt och peppar. Lägg ut laxen över potatisen och broccolin samt sprid ut såsen med en sked jämt i hela formen , se till att broccolin är väl täckt av sås.

Sänk temperaturen till 175 grader, sätt på grillfunktionen på ugnen och strö över osten. Låt baka vidare i 12 minuter tills fisken är genomkokt, såsen bubblar och toppar av potatisen är gyllene!

Till denna comfort-rätt så rekommenderar vi ett friskt vin med lite kropp och en bra matchning är Spier Sauvignon Blanc Semillon!

Hoppas det smakar


Föregående inlägg
Nästa inlägg

Vin-quiz nr 8