Kycklinggryta med grönsaker

Org de Rac Organic

Art.nr. 207301

Org de Rac Organic

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Smakrikt, fruktigt och balanserat vin med karaktär av mörka bär, plommon, peppar, kryddor, choklad och fat. Läs mer…


Du behöver

Kycklinggryta med grönsaker

600 g kycklingfilé, skuren i bitar
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 morötter, skurna i små bitar
1 paprika (gärna röd eller gul), tärnad
1 zucchini, tärnad
400 g krossade tomater
2 dl kycklingbuljong
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad basilika
Salt och peppar efter smak
Färsk persilja, hackad (till garnering)
Olivolja till stekning

Denna kycklinggryta med grönsaker är en perfekt rätt för kyliga dagar. Fylld med mört kycklingkött och en blandning av färgstarka grönsaker, är den både näringsrik och smakrik. Grytan passar lika bra till vardag som till helgmiddag och kan serveras med ris, potatis eller ett gott bröd.

Instruktioner:

  1. Förbered kycklingen: Krydda kycklingbitarna med salt och peppar.
  2. Stek kycklingen: Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingen tills den fått fin färg runtom. Ta upp kycklingen och lägg åt sidan.
  3. Stek grönsakerna: I samma panna, tillsätt mer olivolja om det behövs och fräs lök och vitlök tills de mjuknar. Lägg i morötter, paprika och zucchini och stek i några minuter.
  4. Tillsätt smaker: Strö över paprikapulver, timjan och basilika. Rör om så att grönsakerna täcks av kryddorna.
  5. Tillsätt vätska: Häll i krossade tomater och kycklingbuljong. Låt såsen koka upp och lägg tillbaka kycklingbitarna i pannan.
  6. Låt sjuda: Sänk värmen och låt grytan sjuda i ca 20-25 minuter, tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna är mjuka.
  7. Servering: Strö över hackad persilja före servering och njut av en mustig gryta.

Föregående inlägg
Nästa inlägg

Broccolisoppa