Rödvinsbräserade revbensspjäll

Receptets vinmatchning är Cameleon Cabernet Sauvignon

Cameleon Cabernet Sauvignon Reserva

Art.nr. 651801

Cameleon Cabernet Sauvignon Reserva

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Cameleon Cabernet Sauvignon Reserva har tydliga toner av svartvinbärsgele, rostat kaffe och peppar. Vinet är mycket fruktigt och med en väl avvägd struktur. Cameleon Cabernet Sauvignon innehåller organiskt odlade druvor som plockas för hand. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Grytan

6 Portioner
Ca 2.3 Kg tjocka revbensspjäll, (skurna i ca 4-5cm långa bitar)
Salt och Peppar
3 msk olivolja
3 lökar
3 morötter
2 selleristjälkar
3 msk mjöl
1 msk tomatpure
750ml torrt rött vin (Gärna Cabernet Sauvignon)
10 kvistar bladpersilja.
8 kvistar timjan
4 kvistar oregano
2 kvistar rosmarin
2 lagerblad
1 hel vitlök halverad horisontellt
1 liter köttbuljong
Servera med potatismos

Värm ugnen till 180 grader. Salta och peppra revbensspjällen. Hetta upp olja i en stor gjutjärnspanna eller gryta och bryn revbenen på alla sidor. Arbeta i två omgångar ca 8 minuter per sats. Lägg revbenen åt sidan på ett icke tempererat fat. Spar ca 3 matskedar av vätskan i pannan.

Lägg i lök, morötter och selleri i grytan och koka på medelhög värme, rör om ofta, till dess att löken är brynt, detta bör ta ca 5 minuter.

Tillsätt mjöl och tomatpuré och rör om konstant tills det har en djup röd färg. Rör i vinet samt revbenen och den köttsaft som runnit av på fatet. Koka upp och sänk värmen samt låt sjuda tills mängden vin minskat till hälften, detta tar ca 25 minuter. Lägg till alla örter tillsammans med vitlöken samt tillsätt buljongen. Koka upp, sätt på ett lock och lyft in i ugnen.

Koka tills revbenen är möra, vilket tar ca 2- 2 1/2 timmar. Sila av såsen från grytan i en bunke och använd en sked för att lyfta ut fettet som ligger på ytan. Balansera såsen med salt och peppar.

Servera i grunda djupa tallrikar över potatismos (självklart hemlagad) med generöst med sås över. Cameleon Cabernet Sauvignon blir här en perfekt matchning till detta ljuvliga recept! Se längre upp i detta inlägg.