Milanesa

Org de Rac Organic

Art.nr. 207301

Org de Rac Organic

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Smakrikt, fruktigt och balanserat vin med karaktär av mörka bär, plommon, peppar, kryddor, choklad och fat. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Milanesa på kyckling och potatismos

4 bitar Kyckling minutfilé
1 ägg
1 vitlöksklyfta
I kruka persilja
2 dl ströbröd
svartpeppar
salt
rapsolja

Milanesa är en klassisk argentinsk rätt i kategorin husmanskost som påminner mycket om schnitzel.

En milanesa består av en tunn bit av nötkött, kyckling, eller kalv men kan också vara vegetarisk av äggplanta eller soja, och smaksätts ofta med persilja och vitlök.

Gör så här:

Riv vitlöken fint, finhacka en halv kruka persilja. Vispa upp ett ägg och tillsätt vitlök, persilja, salt och peppar. Häll upp ströbröd på ett fat. Doppa kycklingfilerna först i äggblandingen och sedan i ströbrödet. Salta ytan lätt och stek sedan i stekpanna med generöst med olja. Ytan ska vara knaprig och kycklingen ska vara klar inuti. Tar ca 3 min per sida.

Servera med potatismos, toppat med resterande persilja, eller en grönsallad eller grillade grönsaker.

Samt ett glas, lätt nerkyld Les Pious!